iltasyazilim
FD Üye
Siyez Bulguru Salatası Malzemeleri
1 su bardağı siyez bulguru
2 adet kapya biber
1 adet kırmızı soğan
2 dal taze soğan
810 dal maydanoz
810 dal dereotu
810 dal taze nane
2 adet portakal
910 adet çeri domates
810 adet kornişon turşu
2 adet limonun suyu
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Zerdeçal
Hazırlanışı
Siyez bulgurunu üzerini geçecek kadar su ekleyerek bir sos tenceresinde yumuşayana kadar haşlayın
Haşlanan siyez bulgurunu süzüp soğumaya bırakın Kapya biberlerini, kırmızı soğanı, kornişon turşularını küçük küpler olacak şekilde doğrayın
Çeri domatesleri 4’e bölün, taze baharatları ince ince kıyın
Portakalların kabuklarını soyup iç kısmını dilimlere ayırıp küçük küçük doğrayın
Tüm bu hazırladığınız malzemeleri ve soğuttuğunuz siyez bulgurlarını bir karıştırma kabına alın
Zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, zerdeçal ve keten tohumu ile bir sos yapın ve karıştırma kabındaki hazırladığınız malzemeler homojen bir şekilde karıştırıp servis edin
1 su bardağı siyez bulguru
2 adet kapya biber
1 adet kırmızı soğan
2 dal taze soğan
810 dal maydanoz
810 dal dereotu
810 dal taze nane
2 adet portakal
910 adet çeri domates
810 adet kornişon turşu
2 adet limonun suyu
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Zerdeçal
Hazırlanışı
Siyez bulgurunu üzerini geçecek kadar su ekleyerek bir sos tenceresinde yumuşayana kadar haşlayın
Haşlanan siyez bulgurunu süzüp soğumaya bırakın Kapya biberlerini, kırmızı soğanı, kornişon turşularını küçük küpler olacak şekilde doğrayın
Çeri domatesleri 4’e bölün, taze baharatları ince ince kıyın
Portakalların kabuklarını soyup iç kısmını dilimlere ayırıp küçük küçük doğrayın
Tüm bu hazırladığınız malzemeleri ve soğuttuğunuz siyez bulgurlarını bir karıştırma kabına alın
Zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, zerdeçal ve keten tohumu ile bir sos yapın ve karıştırma kabındaki hazırladığınız malzemeler homojen bir şekilde karıştırıp servis edin