Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Siz çocuğunuzu büyütürken...

Siz çocuğunuzu büyütürken...
0
111

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Doktor Hasan İnsel
Dr Mehmet Öz ’le sohbetimizde yeni kitabı ‘Siz Çocuğunuzu Büyütürken ’den bahsetmek istiyorum Bu kitap, her ne değin mektep çağına kadar çocukları olanlar için yazıldıysa da içinde o kadar çok pratik veri barındırıyor ancak eminim herkesin işine yarayacak
Mehmet yanılmıyorsam yedi senedir bambaşka konuları işleyen kitaplarınla okuyucularına aktüel bilgiler sunuyorsun Niye bu sene, senin tabirinle “Birincil nefesten ilkokula kadar yaştaki çocukları seçtin?
Hasan, anne babaların çocuklarını yetiştirirken ebeveynliğin zorluklarına karşı koymak için bilmeleri gereken pek fazla önemli teknik mesele olduğunu düşündü Bu yaşlardaki çocukları yetiştirenlere yol göstermek istedik bu kitapla Kitap gerçekte bir sorun çözme rehberi değil, fazla daha fazlası, akıllı ebeveyn*olmayı öğretiyor

Zeki ebeveynle neyi kastediyorsun, her anne babada ebeveynlik zaten içgüdüsel olarak değil mu?
Haklısın lakin diğer taraftan şu açıdan bak: Evet, ebeveynlik içgüdüseldir ve bu şart başlıca çok işimize yarar Akıllı ebeveynlikle kastettiğimse bu içgüdüsel yeteneklere ilave olarak bilinçli kararlar verebilmek Bilinçli ve doğru kararlar yerine tarafından ayrıca çocuğun keza anne babanın ömrünü etkileyebilir Bir düşün, karar verme süreci daha ilk anlarda başlıyor Mesela “Çocuğa meme mi vermeli, biberonla mı beslemeli? birincil kararlardan biri Bir diğer misal hangi aşıları, ne zaman yaptırmalı olacak Bir çocuğu yaşam yolculuğunda düş etmek, uzun ve nasıl akacağı belirli olmayan bir nehirde kayıkla ileri gitmek gibi, her lahza, her türlü değişikliğe açık bir seyahat Size burada rehber olarak kayığın yönünü ve suyun sızıntı hızını kurmak düşüyor Çocuğunuzsa arkasına yaslanıp, siz dahil etrafında olan her şeyi izleyerek öğreniyor Ve bir gün gelecek bu nehirde akıntıya karşısında da kürek çekip, dümen kullanmayı öğrenecek
İlginç bir benzetme Mehmet Şöyle bir düşününce, baştan savma ve hırçın akan bir nehirde anne babanın rolünün ne kadar manâlı olduğu bir defa daha net bir şekilde anlaşılıyor Peki bu yolculukta ulaşılmak istenen gaye ne olmalı?
Anne babanın gelmek isteyeceği maksat, yolcuyu en iyi şekilde nehirde dümeni devralabilecek dek ileri götürmek Bu teslim süreci bazı haller için, mesela tuvalet eğitimi için çok minik yaşlarda başlar Hedefiniz, çocuğunuzun yetişkinliğinde alacağı hali yaratıcı tüm özellikler, beceriler, tavırlar, duygular ve davranışlar Şurası muhakkak oysa çocuğunuzun varacağı nokta, seçeceğiniz rota ve tuatacağınız yolla yakından ilişkili Lakin sözleriniz yok, eylemlerinizdir kayda değer olan Bir noktayı da unutmamak gerekli, sizin isteklerinizin çocuğunuzuna yerinde olmayabileceği, dolayısıyla sinyalleri içten değerlendirip onu doğal olarak gitmek istediği yere yönlendirebilmenin manâlı olduğu
Mehmet, çok derin düşüncelere daldırdın beni Biliyorsun benim kızım bu bahsedilen yaşlardan fazla çok büyük Kendimi bir lahza tedirgin hissettim seni dinleyince, bizler de ola ki hiç haberdar olmadan ne yanlışlar yaptık kızımızın nehir yolculuğunda Bize göre kızımız dünyanın en iyi evladı ve mutlu bir yaşamı var Acaba dümeni başka türlü tutsaydık, rotayı başka türlü çizseydik onun için daha mı iyi olurdu diye düşünmemek de elde değil, bu anlattıklarından sonra
Haklısın Hasan, insan geriye doğru bakınca daima “Acaba diyor, bu nedenle zamanında doğruları yapabilmek fazla kayda değer
Mehmet bu koşuşturman aralarında ayırdığın zaman için candan teşekkürler Yeni kitabını bekliyoruz
Ben sana teşekkürler Hasan, yeni kitabımla ilgili bilgileri anında geçeceğim sana

858,498Konular
982,028Mesajlar
30,009Kullanıcılar
hshahzjxhstzSon üye
Üst Alt