Siz hiç hayallerinizden sıfır aldınız mı? Bu hikaye, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışta koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğluna kadar uzanır Babasının işi sebebiyle çocuğun orta öğretimi kesintilere uğramıştı Orta ikideyken, büyüdüğü zaman ne almak ve yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını istedi hocası Çocuk tüm gece oturup günün birinde beygir çiftliğine sahip olmayı hedeflediğini anlatan 7 sayfalık bir kompozisyon yazdı Hayalini en ince tamamen anlattı Hatta hayalindeki 200 dönümlük çiftliğin krokisini de çizdi Binaların, ahırların ve koşu yollarının yerlerini gösterdi Krokiye, 200 dönümlük arazinin üzerine oturacak 1000 metrekarelik evin detaylı planını da ekledi Ertesi gün hocasına sunduğu 7 sayfalık görev, tam kalbinin sesiydi İki gün sonradan ödevi geri aldı Kağıdın üstünde kırmızı kalemle yazılı iri bir 0ve Dersten daha sonra beni göruyarısı vardı Niçin 0aldım?diye ilgiyle sordu hocasına, çocuk Bu senin yaşında bir çocuk için gerçekçi olmayan bir düşdedi, hocası Paran değil Gezginci bir aileden geliyorsun Kaynağınız yok At çiftliği düzenlemek büyük para gerektirir Önce araziyi satın alman gerekli Damızlık hayvanlar da alman gerekiyor Bunu başarman imkansızve ekledi: Eğer ödevini realist hedefler belirledikten sonradan yeniden yazarsan, o süre notunu her tarafta gözden geçiririm Çocuk evine döndü ve uzun uzun düşündü Babasına danıştı Oğlumdedi babası Bu konuda kararını kendin vermelisin Bu senin hayatın için oldukça önemli bir seçim! Çocuk bir hafta kadar düşündükten sonradan ödevini hiçbir değişim yapmadan geri götürdü hocasına Siz verdiğiniz notu değiştirmeyindedi Ben de hayallerimi O orta 2 öğrencisi, bugün 200 dönümlük arazi üzerindeki 1000 metrekarelik evinde oturuyor Yıllar önce yazdığı tahsis şöminenin üzerinde çerçevelenmiş olarak asılı Öykünün en can herif yanı şu: Benzer hoca, geçen yaz 30 öğrencisini bu çiftliğe kamp kurmaya getirdi Çiftlikten ayrılırken eski öğrencisine Bakdedi, Sana şimdi söyleyebilirim Ben senin öğretmeninken, düş hırsızıydım O yıllarda öğrencilerimden pek fazla düş çaldım Allah' tan fakat, sen, hayalinden vazgeçmeyecek dek inatçıydın