Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sizce siz neden Varsınız? Hiç düşündünüz mü?

Sizce siz neden Varsınız? Hiç düşündünüz mü?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Evet, kıyametim kopmuştu,
Kıyametimdeki sur beynimde bir kez üflenmişti bile
Dur diyemezsin, son diyemezsin

…Ilk Olarak sadece kendinsen

Sadece en azından şu an kendinsen, veya kendin olmayı daha evvelden seçebilmişsen, sadece kendin için, başta yalnızca kendine sor

Neden varım ben?
Kim için?
Ne için?
Hangi hedef için?

İnanın fakat dayanılması kuvvet şeylerdir reel cevapları, ne güldürür ne ağlatır, sadece susturur ve düşündürür

Hazır mısınız? Ne gülmeye, ne ağlamaya, sadece düşünmeye?

Kendin için, şimdilik yalnızca kendin için

…Sizce niçin varız biz?

Bir insan, neden var olduğunu hiç düşünmez mi?

Anlatılanlarda bir niçin aramaz mı hiç?

Düşünmeden etmeden koşulsuzca güvenmek mı lüzum? Yahut üstünde vicdanımızı rahatlatacak cevabı bulana değin incelemek mı? Konu önemli Neden var olduğun, yani ben, sen, ya da onlar, bu gerçekten hepimizin sorunu, bu gerçekten hepimizin kendi oyunu…

Bunu en başta kendim için yapmam gerekmez miydi, aklım birincil başıma geldiği vakit?
Şimdiye değin neden hiç düşünmedik fakat?

Derhal birazcık da bunu düşünsek, birazcık da bunu sorsak kendimize?

Niçin varım ben?

…Tesadüf mü desek?

Ne değin alışmışız değil mi her şeyi rastlantı sanmaya, o kadar yormaya Vaktinde “ne büyük rastlantı ya da “aman tesadüf işte dediğimiz birçok durum, bizleri ne kadar hatalı bir girdabın içine sokmuş meğer Tesadüfe olan inancınız bittiğinde belli olun oysa siz de vaktinde ne değin yanlış yaptığımızı anlayacaksınız Tesadüfe olan inancınızı bitirirseniz hayatınızdaki inanılmazlıklara belli olun fakat inanamazsınız Mesela şu an bitirin Bunu bitirdiğiniz andan itibaren tesadüf sandığın bütün o şeylerin neden olduğunu düşünmeniz gerekmez mi?

Düşün bakalım sence ne, neden?

Dolayısı ile bu kitabı okuyor olmanız da rastlantı yok, pek değil mi?

Hiçbir dinde, hiçbir kitapta, Allah ’ın yasalarında ve bilimde bile rastlantı olmaz ise, sizce sizin şu an bu kitabı okuyor olmanız tesadüf mü peki?

Yaşamdaki hiçbir şey tesadüf değilse ve her olayın da bir amacı varsa, bu değin hassas bir konu hakkında data edinmeye başlarken, serbest düşüncenize ve sizin için amaçlanmış bu sahneye özen gösterin, çünkü hayat adına önemsemediğiniz bu sahneler size kendini anlatana dek hayatta öbür yollarla hatırlatılacaktır

Her olay bir derstir hayatta ve rastlantı bu yüzden yoktur

Eğer eksiğin varsa, ya da sorunların yahut! Yahut zaten tesadüfü içinde barındırmayan yaşam senin bu kitabı okumana sebep olur muydu? Peki öğrenmen gereken bir şey olmasaydı ,sence tesadüfü içinde barındırmayan hayat seni bu dünyada hala var eder miydi?

Düşünün

Yaşam bir mektep, bunlar da okulun dersleri Bu okulun kurucusu Allah, işleteni yasalar, kurallarını koyan da vicdanlarımızdır Alınmayan ders her zaman alınmaya mecburdur Bu yaşam okulundaki derslerden bütünleme ile devretmek olmaz; geçene değin dersi işlemek vardır
Bu hayat okulunda herkes önce sadece kendinden sorumludur Kendi sorumluluklarını yerine getiremeyen bir insan diğer bir insanın sorumluluğunu alabilir mi?

Şu Anda sizden tek ricam; kendi aklınıza ve mantığınıza yerinde gelmeyenler üstüne, kendi vicdanınızı kullanarak düşünmeniz İnsan fakat kendi başına kişi olabildiği, kendi hayatı namına kararlarını kendi verebildiği süre bu okuldaki sınıfta olduğunun farkına varabilir

Kendini hissedebilir

Kendi olamayan, kararlarını kendi veremeyen, kendini ve hayatını sevmeyen hiçbir insan okuldaki ilk dersten yani ‘kendinin ve niçin var olduğunun farkına varmak ’ tan geçemez !

Dünya üzerindeki hayat sürprizlerle batmış koca bir serüvenin başlangıcıdır İster oyununuzun farkına varıp kendinize gelin, isterseniz başkalarının oyunlarında piyon olmaya devam edin

Ona ayetlerimiz okunduğu süre eskilerin masallarıdır derler (Mutaffifun 13 ayet)

Ayette yazan bu us ile neden var olduğumun arkasından veri edinmeye başlarken edindiğim birincil intiba en önemli olanın, insanın en ilk önce kendi olabilmeyi başarması ve tüm sorularının cevaplarını ancak bu yolla bulabilmesidir

Maddesel veya manevi, kimsenin etkisinde kalmamak, yalnızca Allah ’ın etkisinde edinmek en doğru yolu buldurandır

Hemen şunu anlayın ve hissedin; hiçbir tanrısal kitap masal değildir Sadece masalsıdır Tüm kutsal kitapları en yüce halk müziği yani peygamberler yazmıştır, yazdırılmıştır

İlham katılmaması olası mü?

İçlerinden buna inanacak var, inanmayacak varBozguncuları Rabbin daha iyi bilir (Yunus 40 ayet)

Ve şimdi artık yalnızca kendiniz olun…
Ve sorularınızı yalnızca Allah ’a sorun
Yanıt mı? Çevrenize bakın ve anlayarak tanrısal kitapları okuyun

Ben okudum, sordum, baktım, gördüm, yazdım
Siz de okuyun, sorun, bakın, görün, yaşayın veya okuyup inanmayıp görmeden yaşamaya devam edin

Ne de olsa elbet göreceksiniz, ne de olsa elbet bileceksiniz!

Sonrasını, öncesini

Zamanı adamakıllı size kalmış!

Kendince bir his'ti önceleri, sonraları vuku buldu

D&R, *

858,496Konular
982,149Mesajlar
30,093Kullanıcılar
Gkhn6060Son üye
Üst Alt