İstediğiniz her turlu besini en sağlıklı şekilde tuketebildiğinizi hayal edebiliyor musunuz İşte biz sizin icin bu hayali gercekleştiriyoruz En sağlıklı yemek, en sağlıklı hamur işi, en sağlıklı tatlı , en
İstediğiniz her turlu besini en sağlıklı şekilde tuketebildiğinizi hayal edebiliyor musunuz İşte biz sizin icin bu hayali gercekleştiriyoruz En sağlıklı yemek, en sağlıklı hamur işi, en sağlıklı tatlı , en sağlıklı salata tariflerini sizler icin acıklıyoruz Aslına bakarsanız, damak tadınıza farklı gelecek bu lezzetleri hazırlamak, bugune dek yaptığınız yontemden daha zor olmayacak Orneğin bir browni tarifiniz var, icerisine ilave ettiğiniz kakao yerine bitter cikolatayı benmari usulu eritip eklerseniz ve beyaz un yerine tam buğday yada kepek un tercih edersiniz tarifiniz bir anda cok daha sağlıklı bir hal alacaktır
Sizin icin hazırladığımız bu tarifleri bir deneyin hayatınızdan beyaz olan herşeyi cıkartıp, esmerleştirin buğday, şeker, un, princ hepsinin esmer olanını tercih edin Sağlıklı yaşamın farkına varın
Karabuğday Aşuresi
Malzeme
1,5 cay bardağı karabuğday
2 adet karanfil
1 cay bardağı nohut
1 cay bardağı kuru fasulye
10 adet kuru kayısı
2 yemek kaşığı kuru uzum
5 adet kuru incir
1 dilim portakal kabuğu (Kabuğun icindeki beyazlar alındıktan sonra , ince doğranacak, rendelenmeyecek)
1,52 cay bardağı şeker
3 su bardağı su
1 cay bardağı sut
Suslemek icin:
Ceviz
Fındık
Dolmalık Fıstık
Dolmalık uzum
Hindistan cevizi
Tarcın
Nar
YAPILIŞI
Hazırlık aşaması:
1 Fasulye ve nohut bir gece onceden suya koyun (Haşlanmış varsa dolapta buna gerek yoktur) Nohutların kabuklarını ayıklayın
2 Kuru uzumler ılık suya koyun
3 İncirleri bir kaseye alın ve doğranmadan ılık suya bastırın
4 Kayısıları orta buyuklukte, portakal kabuklarını ufak doğrayın
Yapım aşaması:
1 Fasulye ve nohudun sularını suzun ve yeni su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın
2 Kara buğdayı yıkayın, tencereye koyun 3 su bardağı suyu ekleyin ve iki adet karanfil koyup yumuşayana kadar haşlayın
3 Kuru uzumlerin suyunu suzun, portakal kabuğu ve pirincle birlikte haşlanmış karabuğdayın icine ilave edin ve 5 dk kaynatın
4 Doğranmış kayısıları ekleyin ve ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin
5 Nohut ve fasulyeyi ekleyin
6 Biraz karıştırılıp 1 su bardağı sut ve şeker ilave ederek karıştırın
10En son incirlerin suyunu suzdurun ve ufak ufak doğrayarak tencereye ekleyin 5 dk daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın
11 Kaselere pay edin ve soğuduktan sonra susleyerek servis yapın
Not: Buğday asuresi gibi ozlenmeyecektir Tane tane olacaktır fakat kaselere pay edilip soğuduktan sonra kıvamı oturacaktır
Bulgurlu Salcalı Ekşili Kofte
MALZEME
250 gr kıyma
1orta boy soğan
Yarım cay bardağı bulgur (Arzuya gore pirinc)
1 ad havuc
3 ad mini kuşkonmaz ( arzuya gore)
23 dal maydanoz
1 dilim limon suyu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salca
1 tatlı kaşığı domates puresi
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Kıyma derin bir kaba alınır İcine rendelenmiş soğan, bulgur ,ufak doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber koyup iyice yoğrulur Daha sonra misketten biraz daha buyuk kofteler yuvarlanır
Ayrı bir tencereye yağ konur ve doğranmış havuclar ve kuşkonmazlar 2 dakika sotelenir Salcalar, biraz tuz ve 1,5 bardak su eklenerek kaynamaya bırakılır
Diğer yanda kofteler yağsız teflon tavaya konur ve dış renkleri biraz donene kadar karıştırılır Daha sonra bu kofteler kaynayan salcalı suya eklenerek bulgurlar pişene kadar pişirilir Servis den once bir dilim limon suyu sıkılır
h 3Sizin İcin En Sağlıklı Yemek Tarifleri
İstediğiniz her turlu besini en sağlıklı şekilde tuketebildiğinizi hayal edebiliyor musunuz İşte biz sizin icin bu hayali gercekleştiriyoruz En sağlıklı yemek, en sağlıklı hamur işi, en sağlıklı tatlı , en sağlıklı salata tariflerini sizler icin acıklıyoruz Aslına bakarsanız, damak tadınıza farklı gelecek bu lezzetleri hazırlamak, bugune dek yaptığınız yontemden daha zor olmayacak Orneğin bir browni tarifiniz var, icerisine ilave ettiğiniz kakao yerine bitter cikolatayı benmari usulu eritip eklerseniz ve beyaz un yerine tam buğday yada kepek un tercih edersiniz tarifiniz bir anda cok daha sağlıklı bir hal alacaktır
Sizin icin hazırladığımız bu tarifleri bir deneyin hayatınızdan beyaz olan herşeyi cıkartıp, esmerleştirin buğday, şeker, un, princ hepsinin esmer olanını tercih edin Sağlıklı yaşamın farkına varın
Karabuğday Aşuresi
Malzeme
1,5 cay bardağı karabuğday
2 adet karanfil
1 cay bardağı nohut
1 cay bardağı kuru fasulye
10 adet kuru kayısı
2 yemek kaşığı kuru uzum
5 adet kuru incir
1 dilim portakal kabuğu (Kabuğun icindeki beyazlar alındıktan sonra , ince doğranacak, rendelenmeyecek)
1,52 cay bardağı şeker
3 su bardağı su
1 cay bardağı sut
Suslemek icin:
Ceviz
Fındık
Dolmalık Fıstık
Dolmalık uzum
Hindistan cevizi
Tarcın
Nar
YAPILIŞI
Hazırlık aşaması:
1 Fasulye ve nohut bir gece onceden suya koyun (Haşlanmış varsa dolapta buna gerek yoktur) Nohutların kabuklarını ayıklayın
2 Kuru uzumler ılık suya koyun
3 İncirleri bir kaseye alın ve doğranmadan ılık suya bastırın
4 Kayısıları orta buyuklukte, portakal kabuklarını ufak doğrayın
Yapım aşaması:
1 Fasulye ve nohudun sularını suzun ve yeni su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın
2 Kara buğdayı yıkayın, tencereye koyun 3 su bardağı suyu ekleyin ve iki adet karanfil koyup yumuşayana kadar haşlayın
3 Kuru uzumlerin suyunu suzun, portakal kabuğu ve pirincle birlikte haşlanmış karabuğdayın icine ilave edin ve 5 dk kaynatın
4 Doğranmış kayısıları ekleyin ve ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin
5 Nohut ve fasulyeyi ekleyin
6 Biraz karıştırılıp 1 su bardağı sut ve şeker ilave ederek karıştırın
10En son incirlerin suyunu suzdurun ve ufak ufak doğrayarak tencereye ekleyin 5 dk daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın
11 Kaselere pay edin ve soğuduktan sonra susleyerek servis yapın
Not: Buğday asuresi gibi ozlenmeyecektir Tane tane olacaktır fakat kaselere pay edilip soğuduktan sonra kıvamı oturacaktır
Bulgurlu Salcalı Ekşili Kofte
MALZEME
250 gr kıyma
1orta boy soğan
Yarım cay bardağı bulgur (Arzuya gore pirinc)
1 ad havuc
3 ad mini kuşkonmaz ( arzuya gore)
23 dal maydanoz
1 dilim limon suyu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salca
1 tatlı kaşığı domates puresi
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Kıyma derin bir kaba alınır İcine rendelenmiş soğan, bulgur ,ufak doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber koyup iyice yoğrulur Daha sonra misketten biraz daha buyuk kofteler yuvarlanır
Ayrı bir tencereye yağ konur ve doğranmış havuclar ve kuşkonmazlar 2 dakika sotelenir Salcalar, biraz tuz ve 1,5 bardak su eklenerek kaynamaya bırakılır
Diğer yanda kofteler yağsız teflon tavaya konur ve dış renkleri biraz donene kadar karıştırılır Daha sonra bu kofteler kaynayan salcalı suya eklenerek bulgurlar pişene kadar pişirilir Servis den once bir dilim limon suyu sıkılır
h 3Sizin İcin En Sağlıklı Yemek Tarifleri