eSpor yerküresinin bilinen gruplarından SK Gaming ve Team Liquid oyuncuları ile Arena of Valor oyununu konuşma talihi yakaladık. SK Gaming'den Yunus 'Pich' Saral ve Yusuf 'Light' Onat sorularımıza karşılık verirken Team Liquid tarafında ise Chen-Long 'Nyjacky' Wang, Drew Arthur 'alwaysgr33n' Miller ve Jeff 'SuiJeneris' Chau oyuncuları söyleşimize katıldı.
Merlin'in Kazanı: Ne kadar müddettir AoV oynuyorsunuz ve mobil oyun olarak AoV’yin nasıl değerlendirirsiniz?
Yunus 'Pich' Saral: Oyunu birinci Avrupa’ya geldiği tarihten itibaren yaklaşık 1 yıldır oynuyorum ve çok başarılı bir oyun olduğunu düşünüyorum zira her geçen gün oyuncu kitlesi artıyor.
Yusuf 'Light' Onat : 1 yıldır aov oyuncuyum.
Chen-Long 'Nyjacky' Wang: 7 haftadır AoV oynuyorum. Oyunun en sevdiğim yanı istikrarı. 1v5 oynarken şiddetli güçlü bir Hero gücü ile oyunu kazanma talihiniz yok. Bu sebeple zaferin tek anahtarı kadro çalışması oluyor.
Drew Arthur 'alwaysgr33n' Miller: AoV’yi yaklaşık 2-3 aydır oynuyorum. Oyunun en sevdiğim yanı 20 dakikada tam mealiyle bir MOBA tecrübesi yaşatması. Üstelik bu oyunu validemden profesyonel ekip arkadaşlarıma kadar herkes ile oynayabilirim.
Jeff 'SuiJeneris' Chau: AoV’yi ekim ortasından beri oynuyorum ve oyunda en çok sevdiğim şey majör vazifelerin 1:50 tertibinde spawn olması ile hero’ların ulit’lerini 4. seviye üzere erkenden açılması. Oyunun geleceği için çok heyecanlıyız!

MK: Ekibi ne vakit ve nasıl kuruldu ya da ekibe nasıl dahil oldunuz?
Yunus 'Pich' Saral: Birinci grubumuzu yaklaşık 1 yıl evvel Yusuf Onat “Light” ile birlikte Team Vivax olarak kurduk. Kadro arkadaşlarımızı oyun içerisindeki ayan kriterlere nazaran seçerek aldık ama geçen devirlerde takım değişiklikleri yaptık.
Yusuf 'Light' Onat : Aslında pich ile mütemadi grup kurup daha düzgün oyuncular buldupumuzda 2 miz karar verio değişiyoruz. Vivax olarak bi grup kurmuştuk 3.4 aydan çokça oldu ve yenilgi hiç almadık sk gaming bi kaç hafta evvel kurduk bir kaç oyuncu değiştik yalnızca.
Chen-Long 'Nyjacky' Wang: Team Liquid CEO’su Steve (Liquid112) bana AoV teklifini yapıp bunun için bir kadro kurmamı istedi. Ben de bu emelle herkse açık seçmelerle grubumuzu oluşturduk.
Drew Arthur 'alwaysgr33n' Miller: Team Liquid ABD’de herkese açık seçmeler yaptı ve ben de bunu AoV Discord’dan son gün öğrendim. Bir hafta sonra bütün ekip toplanıp Team Liquid’in Los Angeles’taki oyun hanesinde bir araya geldik. Beş kısa hafta ahir sahnedeydik!
Jeff 'SuiJeneris' Chau: AoV kadrosu ekim başındaki oyuncu arama ve bulma sürecinden sonra gerçekleşti. CEO dahil pek çok Liquid üyesi grup liderliği için biçilmiş kaftandı. Seçmelerden sonra 6 kişi olarak yeteneklerimizi en uygun formda sergilemek ismine bölgemizi aldık.
MK: Daha evvelki oyun ve espor geçmişinizi anlatabilir misiniz?
Yunus 'Pich' Saral: SK Gaming kadrosuna girmeden evvel Light ile birlikte ESL GO4 turnuvaları serisinde 18 Turnuva Mükafatı kazandık ve 16 defa şampiyon olduk. Katıldığımız başka tertiplerde en başarılı ekip olduk. NPT DreamHack Şahsi aktifliği Avrupa Şampiyonu da olduk lakin Kore’deki AIC nedeniyle seyahatimiz mümkün olmadığı için Almanya’daki şov maçına katılamadık.
Yusuf 'Light' Onat: Esl türkiye turnuvalarında 1. Liklerimiz oldu daima ve esl avrupa turnuvalarında 3 turnuvaya katıldık 2 sini aldık npt katılma hakkıda kazandık başkaca lakin gitmek için vaktimiz olmadığından gidemedik.

Chen-Long 'Nyjacky' Wang: 2011 _2014 yılları arasında Team Liquid (eski ismi ile Team Curse) ile birlikte profesyonel olarak LOL oynuyordum. Gruba LCS’in 2. serisine katılmasına yardımcı oldum ve 3. seri ahir da emekli oldum.
Drew Arthur 'alwaysgr33n' Miller: Team Liquid’de oynama fırsatı bulmadan evvel kendimi sıradan bir hardcore oyuncu olarak görürdüm. Yani profesyonel olmak için saatler harcar lakin asla kendimi zorlayıp oyun bazında geliştiremezdim. MOBA aşığı bir insan ve DOTA 2 fanboyu olarak Arena of Valor tam benlikti.
MK: Kadroya girebilmek için nasıl hazırlandınız?
Yunus 'Pich' Saral: Söylediğim üzere geçmiş periyottaki başarılarımız bizim için en belirleyici sebep oldu. Ekibe girmeden evvelki devirde de ağır antrenman ve maç programımız sayesinde, en hazır biçimde ekibe katılmaya çalıştık.
Chen-Long 'Nyjacky' Wang: Team Liquid CEO’su Steve (Liquid112) tarafından bir davet aldım ve Los Angeles’da bulunan Team Liquid oyun konutunda bir bootcamp e dahil olarak günde 14 saatin üzerine AoV oynamaya başladım.