Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü'nün öğretmenlere gönderdiği iletide, 'Erkeklerin erkeklerle kızların kızlarla oturtulması konusunda hassas davranmanızı rica ediyorum' sözleri yer aldı.
Konunun gündeme gelmesi akabinde Osmangazi Kaymakamlığı müdür hakkında soruşturma başlattı. Ulusal Eğitim Bakanlığı ise müdür Akın'ı misyondan aldı.
Öğretmenlere gönderdiği yazıda kız öğrencilerle erkek öğlencilerin birlikte oturmaması talimatı veren Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın vazifesinden alındı.
Akın, resmi bir evrak hazırlayarak, “Değerli öğretmen arkadaşlarımızı 22.03.2022 tarihi prestiji ile tüm sınıflardaki oturma nizamının değiştirilmesi ve erkek öğrenciler ile erkek, kız öğrenciler ile kız öğrencilerin denk geleceği halde bir sistem oluşturulması gerekmektedir. Gereğini arz ederiz” yazısını öğretmenlere gönderdi.
Yaşanan gelişmelerin akabinde Ulusal Eğitim Bakanlığı okul müdürü hakkında karar verdi. BirGün'ün MEB kaynaklarından edindiği bilgiye nazaran müdür Haydar Akın, misyonundan alındı. Ayrıyeten Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü'nün de Akın hakkında soruşturma başlattığı bildirildi.