Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sloan Seddi

Sloan Seddi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Alıntı:
Sloan Seddi veya Büyük Duvar, 2010 yılında tanımlanmıştır ve evrenin bilinen en büyük kozmik yapısıdır Uzunluğu 137(130×1025 m) milyar ışık yılıdır ve Dünya’dan yaklaşık 1 milyar ışık yılı uzaklıktadır
Seddin yapısı 2003 yılında sloan digital sky survey tarafından keşfedilmiştir
Peki nedir bu sloan seddi? Çin seddinemi benzer? Çocukken yol kenarındaki su kanallarına taş toprak dökerek kurduğumuz basit setlere benzemediği kesin

İnternette uzun süre araştırdım ve neye benzediğini hala merak ediyorum tuhaf bir şekilde hiç genel olarak incelenmemiş Sanırım bir bütün halinde fotoğraflayabilecek bir teleskop henüz yok

Ancak bu ufakta olsa bir izlenim oluşturmamızı sağlıyor

Aslında incelenmemesinin bir başka sebebide henüz yıldızların, yıldız kümelerinin ve galaksilerin nasıl oluştuğu hakkında çokta fazla yorum yapamamamızdan kaynaklanıyor olabilir

Sloan seddi' nin evrendeki konumu aslında bize karanlık maddenin evrene yayılımıyla ilgili ipuçları vermektedir

Bir ingilizce videodan çeviriler yapıyorum yeni bilgiler öğrendikle konuya ekleyeceğim Sizlerdende katkıda bulunmanızı beklerim

858,506Konular
983,055Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt