Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Slovakya'da koalisyon hükümetinde 4 bakan değişti

Slovakya'da koalisyon hükümetinde 4 bakan değişti
0
104

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70

Slovakya’da koalisyonun 4’üncü ortağı liberal Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin (SAS) iktidarla yollarını ayırma kararı sonrasında, bu partiden dışişleri, adalet, enerji ve eğitim bakanlarının istifa etmesi nedeniyle Başbakan Eduard Heger, Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova’ya yeni 3 bakanın ismini sundu.

Heger’in önerdiği isimleri kabul eden Caputova, meclis çoğunluğunu yitiren Heger’in yeni kabinesine getirilen isimlerin herhangi bir partiye üye olmayan uzmanlardan oluştuğunu ve alanlarında tecrübeli kişiler olduğunu belirtti. Caputova, yeni bakanların parlamentoda güvenoyu alması gerektiğini dile getirdi.

Eğitim Bakanlığına geçici olarak Başbakan Heger’in üstleneceği yeni kabineye mevcut kriz döneminde önemli görevler düştüğünü kaydeden Caputova, özellikle enerji bakanlığından beklentilerin yüksek olduğunu dile getirdi.

İktidarın küçük ortağı liberal SAS, eylül başında iktidarla yollarını ayırma kararı almış ve bu partiden 4 bakan istifa etmişti.​​​​​​​

Similar threads

İtalya'da yeni hükümeti kurma görevini üstlenen mevcut Başbakan Giuseppe Conte, kabine listesini Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'ya sundu ve burada yer alacak isimleri açıkladı.  Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'dan 29 Ağustos'ta yeni hükümeti kurma görevini alan Başbakan Conte, parlamentoda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Finlandiya'da geçen hafta Başbakan Antti Rinne'nin istifasının akabinde 34 yaşındaki Sanna Marin'in başbakanlığında kurulan yeni hükümet Mecliste güvenoyu aldı. Marin'in koalisyon yaparak kurduğu yeni hükümette 12 bayan, 7 erkek bakan vazife yapacak. Marin'in...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Başbakanlık Ofisi 10 Numara'nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, bir evvelki hükümette de vazife yapan Savunma Bakanı Ben Wallace, İskoçya Bakanı Alister Jack, Galler Bakanı Robert Buckland ile Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Mukavelesi (BMİDÇS) 26. Taraflar Konferansı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
İsveç'te halk, genel ve lokal seçimler için sandık başına gitti. Ülkedeki sağ blok, pazar günkü seçimlerden sonra oyların yüzde 95'inin sayılmasıyla az bir farkla liderliği yakaladı. İsveç'te sandıktan çıkan sonuç Sonuçlar, Başbakan Magdalena Andersson liderliğindeki 8 yıllık Toplumsal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Öncelikle Azınlık hükümeti nedir Azınlık hükümeti, parlamenter sistemlerde, parlamentoda çoğunluğu olmayan bir partinin, öteki parti ya da partilerin hükümete gerçekten katılmadan dıştan yardım vermesiyle oluşturduğu hükümet biçimine denir Parlamenter rejimlerde siyasal yükümlülük ilkesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt