iltasyazilim
FD Üye
Şöbiyet Tadında Rulo Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*Baklavalık Yufka(18 adet)
İç kreması için;
*1 kase süt kaymağı (yoğun değil)
*23 yemek kaşığı irmik
*1 5 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket vanilya
İç malzemesi;
*Kıyılmış ceviz veya fındık
Şerbeti için;
*2, 5 bardak toz şeker 3 bardak su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Aralara sürmek için;
*150 gr eritilmiş tereyağı
*5 yemek kaşığı sıvı yağ
Şöbiyet Tadında Rulo Baklava Tarifi Yapılışı İlk önce şerbeti hazırlayalım
Şekeri ve suyu küçük bir tencereye koyalım, kaynamaya bırakalım
Kaynayınca içine limon suyu ekleyip bir kaç dakika daha ocakta tutalım sonra soğumaya bırakalım
Sonraki işlemimiz iç krema
Bunun için ben 3 litre sütten çıkan kaymağı kullandım Siz hazır krema da kullanabilirsiniz
Kremayı küçük bir tencereye ya da sos tavasına alalım İçine irmik ve şekeri koyalım Orta ateşte pişirelim En son koyulaşınca vanilyasını ekleyip soğumaya bırakalım
Baklava yufkalarını altışar olmak üzere 3 e pay ettim
Her 6 yufkayla bir rulo yapacağız Toplam 3 rulomuz olacak (orta boy kare borcama göre)
Yufkanın birini tezgaha alalım Eritilen tereyağı ve sıvı yağdan oluşan karışımdan fırça ile yufkayı yağlayalım Diğer 5 yufkayı da yağlayarak altı yufkalık bir katman oluşturalım Son kata ceviz içinden serpelim Sarmaya başlayacağımız yere hazırladığımız şöbiyet kremasını ince bir şekilde yerleştirelim Sonra sıkı bir şekilde rulomuzu oluşturalım Dilimleyerek borcama yerleştirelim
Diğer yufkalarla da aynı işlemi yaptıktan sonra 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim
Tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirelim Daha çıtır olsun isterseniz tatlının biraz daha soğumasını bekleyebilirsiniz İstediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz
Afiyet olsun ?
*Baklavalık Yufka(18 adet)
İç kreması için;
*1 kase süt kaymağı (yoğun değil)
*23 yemek kaşığı irmik
*1 5 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket vanilya
İç malzemesi;
*Kıyılmış ceviz veya fındık
Şerbeti için;
*2, 5 bardak toz şeker 3 bardak su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Aralara sürmek için;
*150 gr eritilmiş tereyağı
*5 yemek kaşığı sıvı yağ
Şöbiyet Tadında Rulo Baklava Tarifi Yapılışı İlk önce şerbeti hazırlayalım
Şekeri ve suyu küçük bir tencereye koyalım, kaynamaya bırakalım
Kaynayınca içine limon suyu ekleyip bir kaç dakika daha ocakta tutalım sonra soğumaya bırakalım
Sonraki işlemimiz iç krema
Bunun için ben 3 litre sütten çıkan kaymağı kullandım Siz hazır krema da kullanabilirsiniz
Kremayı küçük bir tencereye ya da sos tavasına alalım İçine irmik ve şekeri koyalım Orta ateşte pişirelim En son koyulaşınca vanilyasını ekleyip soğumaya bırakalım
Baklava yufkalarını altışar olmak üzere 3 e pay ettim
Her 6 yufkayla bir rulo yapacağız Toplam 3 rulomuz olacak (orta boy kare borcama göre)
Yufkanın birini tezgaha alalım Eritilen tereyağı ve sıvı yağdan oluşan karışımdan fırça ile yufkayı yağlayalım Diğer 5 yufkayı da yağlayarak altı yufkalık bir katman oluşturalım Son kata ceviz içinden serpelim Sarmaya başlayacağımız yere hazırladığımız şöbiyet kremasını ince bir şekilde yerleştirelim Sonra sıkı bir şekilde rulomuzu oluşturalım Dilimleyerek borcama yerleştirelim
Diğer yufkalarla da aynı işlemi yaptıktan sonra 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim
Tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirelim Daha çıtır olsun isterseniz tatlının biraz daha soğumasını bekleyebilirsiniz İstediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz
Afiyet olsun ?