iltasyazilim
FD Üye
Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklava yufkası (40 adet)
*200 gram tereyağ
Muhallebisi için ;
*2 su bardağı süt
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağına yakın irmik
*1 paket vanilya
İçi için ;
*Ceviz ( fındık veya fıstık)
Şerbeti için;
*5 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*Birkaç damla limon
Şöbiyet Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz Bir tencereye şeker ve suyu koyup ocağa alın ve kaynamaya bırakın Kaynayınca birkaç damla limonu sıkıp 5 dk kadar daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın
Sonra muhallebisini yapalım Bir tencereye süt, şeker, irmik ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın ve ocağa alın Katılaşıncaya kadar karıştırarak pişirin Ve ocaktan alın
40 adet yufkayı 20, 20 ayırın ve tereyağını eritin Kare fırın tepsisinin içinde her katına yağı fırça ile sürün ve 20 yufka olduktan sonra geniş kısmından 5’e, dar kısmından ise 4’e kesin 20 tane kare baklava yufkası olacak Sonra ortasına 1 tatlı kaşığı muhallebi ve birazda cevizi koyun ve üçgen şeklinde kapatın Sonra ucu ucuna gelecek şekilde fırın tepsisine dizin Diğer 20 adet yufkaya da aynı işlemi yapalım Toplam 40 tane şöbiyet oluyor Hepsini dizdikten sonra üzerlerine yine fırça ile erimiş tereyağ sürün ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin
Fırından çıktıktan birkaç dakika sonra üzerine soğuk şerbeti dökün ve çekmesini bekleyin Üzerine süslemek için ceviz serpebilirsiniz VEEEEE NEFİS ŞÖBİYETİMİZ HAZIR
AFİYET OLSUN
*
*1 paket baklava yufkası (40 adet)
*200 gram tereyağ
Muhallebisi için ;
*2 su bardağı süt
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağına yakın irmik
*1 paket vanilya
İçi için ;
*Ceviz ( fındık veya fıstık)
Şerbeti için;
*5 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*Birkaç damla limon
Şöbiyet Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz Bir tencereye şeker ve suyu koyup ocağa alın ve kaynamaya bırakın Kaynayınca birkaç damla limonu sıkıp 5 dk kadar daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın
Sonra muhallebisini yapalım Bir tencereye süt, şeker, irmik ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın ve ocağa alın Katılaşıncaya kadar karıştırarak pişirin Ve ocaktan alın
40 adet yufkayı 20, 20 ayırın ve tereyağını eritin Kare fırın tepsisinin içinde her katına yağı fırça ile sürün ve 20 yufka olduktan sonra geniş kısmından 5’e, dar kısmından ise 4’e kesin 20 tane kare baklava yufkası olacak Sonra ortasına 1 tatlı kaşığı muhallebi ve birazda cevizi koyun ve üçgen şeklinde kapatın Sonra ucu ucuna gelecek şekilde fırın tepsisine dizin Diğer 20 adet yufkaya da aynı işlemi yapalım Toplam 40 tane şöbiyet oluyor Hepsini dizdikten sonra üzerlerine yine fırça ile erimiş tereyağ sürün ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin
Fırından çıktıktan birkaç dakika sonra üzerine soğuk şerbeti dökün ve çekmesini bekleyin Üzerine süslemek için ceviz serpebilirsiniz VEEEEE NEFİS ŞÖBİYETİMİZ HAZIR
AFİYET OLSUN
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.