iltasyazilim
FD Üye
Şöbiyet Tatlısı (Bayrama Özel) Tarifi İçin Malzemeler
*15 adet baklavalık yufka(Hazır paket kullanın)
*125 gram tereyağı
*Küçük bir kase yeşil toz fıstık veya ufalanmış ceviz
İç harcı için;
*2 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı irmik
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*3 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
*Yeşil toz fıstık veya ufalanmış ceviz
Şerbeti İçin;
*3 su bardağı su
*2, 5 su bardağı şeker
*Birkaç damla limon suyu
Şöbiyet Tatlısı (Bayrama Özel) Tarifi Yapılışı Bayram şerbetli tatlısız olur mu olmaz Ama uzun uzun uğraşıp diğer yiyeceklere az zaman ayırmakta olmaz O zaman çok lezzetli ve hızlı, kolay bir tatlı için hazır olun Tadı baklavayı andırmakla beraber daha lezzetli olduğunu göreceksiniz Buyrun bu lezzetli tatlı nasıl yapılıyormuş görelim
İlk olarak şerbetimizi yapıp soğuması için üstünü bir tül ile örtüp balkon veya cam kenarına bırakalım
Ardından İç harcımız için tü iç harç malzemelerini derin bir kazana koyup ocağın altını yakmadan iyice harcı karıştıralım Top top kalmasın içinde Ardından kısık ısıda katı bir kıvama gelene kadar karıştırılıp Hazır olan harcı buzluğa koyup soğutalım
Bu esnada baklavaları az erimiş tereyağıyla tek tek yağlayıp üst üste dizelim Her katı iyice özenle yağlayalım Ara ara elimizle bastırıp hava boşluklarını çıkaralım
Biten yufkaları kare kare keselim ve iç harcımızdan koyalım Harcın üstüne yeşil fıstık tozu veya ufalanmış cevizi de ekleyip üçgen halinde katlayalım Az yağlanmış fırın tepsisine dizip 180 derecelik fırında kızarana kadar bekleyelim
Çıkan Şöbiyetlere şerbeti gezdirip fıstıkları veya cevizleri serpelim
Tatlımız 4 saatlik beklemenin ardından şerbetini iyice çekince servise hazırdır
Afiyet olsun
Not: Ev yapımı yufkalar yırtılmaya müsait olduğundan hazır yufkayı pratiklik açısından tavsiye ediyorum
*15 adet baklavalık yufka(Hazır paket kullanın)
*125 gram tereyağı
*Küçük bir kase yeşil toz fıstık veya ufalanmış ceviz
İç harcı için;
*2 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı irmik
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*3 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
*Yeşil toz fıstık veya ufalanmış ceviz
Şerbeti İçin;
*3 su bardağı su
*2, 5 su bardağı şeker
*Birkaç damla limon suyu
Şöbiyet Tatlısı (Bayrama Özel) Tarifi Yapılışı Bayram şerbetli tatlısız olur mu olmaz Ama uzun uzun uğraşıp diğer yiyeceklere az zaman ayırmakta olmaz O zaman çok lezzetli ve hızlı, kolay bir tatlı için hazır olun Tadı baklavayı andırmakla beraber daha lezzetli olduğunu göreceksiniz Buyrun bu lezzetli tatlı nasıl yapılıyormuş görelim
İlk olarak şerbetimizi yapıp soğuması için üstünü bir tül ile örtüp balkon veya cam kenarına bırakalım
Ardından İç harcımız için tü iç harç malzemelerini derin bir kazana koyup ocağın altını yakmadan iyice harcı karıştıralım Top top kalmasın içinde Ardından kısık ısıda katı bir kıvama gelene kadar karıştırılıp Hazır olan harcı buzluğa koyup soğutalım
Bu esnada baklavaları az erimiş tereyağıyla tek tek yağlayıp üst üste dizelim Her katı iyice özenle yağlayalım Ara ara elimizle bastırıp hava boşluklarını çıkaralım
Biten yufkaları kare kare keselim ve iç harcımızdan koyalım Harcın üstüne yeşil fıstık tozu veya ufalanmış cevizi de ekleyip üçgen halinde katlayalım Az yağlanmış fırın tepsisine dizip 180 derecelik fırında kızarana kadar bekleyelim
Çıkan Şöbiyetlere şerbeti gezdirip fıstıkları veya cevizleri serpelim
Tatlımız 4 saatlik beklemenin ardından şerbetini iyice çekince servise hazırdır
Afiyet olsun
Not: Ev yapımı yufkalar yırtılmaya müsait olduğundan hazır yufkayı pratiklik açısından tavsiye ediyorum