iltasyazilim
FD Üye
20 adet baklava yufkası İri kırılmış ceviz 150 gr eritilmiş tereyağı Muhallebisi için;
2 su bardağı süt 0, 5 su bardağı irmik Şerbeti için;
3, 5 su bardağı su 2, 5 su bardağı şeker Biraz limon Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
İlk önce şerbetimizi hazırlayalım, bunun için tencereye su ve şekeri koyup karıştırıyoruz 15 dk kaynatıp biraz limon suyu ekleyip 23 dk daha kaynatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz
Sonra muhallebisi için tencereye süt ve irmiği koyup karıştırarak koyulaşana kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz
20 adet baklavalık yufkayı tezgaha alıp dört parmak genişliğinde kareler kesin Kestiğiniz karelerin ortasına iri kırılmış ceviz ve muhallebi den koyup muska şeklinde kapatın Fırın tepsisine uç kısımları çok az altta kalacak şekilde dizin Üzerine eritilmiş tereyağı döküp önceden ısıtılmış 200 derecede fırında kızarana kadar pişirin Pişen şöbiyetlerin ilk sıcaklığı gidince ılık şerbeti her yerine gezdirerek dökün
nefisyemektarifleri
2 su bardağı süt 0, 5 su bardağı irmik Şerbeti için;
3, 5 su bardağı su 2, 5 su bardağı şeker Biraz limon Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
İlk önce şerbetimizi hazırlayalım, bunun için tencereye su ve şekeri koyup karıştırıyoruz 15 dk kaynatıp biraz limon suyu ekleyip 23 dk daha kaynatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz
Sonra muhallebisi için tencereye süt ve irmiği koyup karıştırarak koyulaşana kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz
20 adet baklavalık yufkayı tezgaha alıp dört parmak genişliğinde kareler kesin Kestiğiniz karelerin ortasına iri kırılmış ceviz ve muhallebi den koyup muska şeklinde kapatın Fırın tepsisine uç kısımları çok az altta kalacak şekilde dizin Üzerine eritilmiş tereyağı döküp önceden ısıtılmış 200 derecede fırında kızarana kadar pişirin Pişen şöbiyetlerin ilk sıcaklığı gidince ılık şerbeti her yerine gezdirerek dökün
nefisyemektarifleri