Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şöbiyet Tatlısı

Şöbiyet Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
20 adet baklava yufkası İri kırılmış ceviz 150 gr eritilmiş tereyağı Muhallebisi için;
2 su bardağı süt 0, 5 su bardağı irmik Şerbeti için;
3, 5 su bardağı su 2, 5 su bardağı şeker Biraz limon Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

İlk önce şerbetimizi hazırlayalım, bunun için tencereye su ve şekeri koyup karıştırıyoruz 15 dk kaynatıp biraz limon suyu ekleyip 23 dk daha kaynatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz
Sonra muhallebisi için tencereye süt ve irmiği koyup karıştırarak koyulaşana kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz
20 adet baklavalık yufkayı tezgaha alıp dört parmak genişliğinde kareler kesin Kestiğiniz karelerin ortasına iri kırılmış ceviz ve muhallebi den koyup muska şeklinde kapatın Fırın tepsisine uç kısımları çok az altta kalacak şekilde dizin Üzerine eritilmiş tereyağı döküp önceden ısıtılmış 200 derecede fırında kızarana kadar pişirin Pişen şöbiyetlerin ilk sıcaklığı gidince ılık şerbeti her yerine gezdirerek dökün

nefisyemektarifleri


 
858,498Konular
982,052Mesajlar
30,039Kullanıcılar
postaldudeSon üye
Üst Alt