Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şöbiyet

Şöbiyet

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Şöbiyet Malzemeleri
10 yaprak baklava yufkası
5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı antep fıstığı

Kaymağı için Malzemeler
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı irmik

Şerbeti için Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 – 3 damla limon
Kaymak için olan malzemeleri bir sos tenceresine alıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin

Ayrı bir sos tenceresine su ve şekeri ekleyip, orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın ardından kaynamaya bırakın Şerbet kaynayınca ocaktan alın ve 12 damla limonsuyu ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın

Baklava yufkalarını ıslatmak için tereyağını bir sos tenceresinde eritin, tüm yufka katlarının aralarını bolca yağlayarak üst üste yerleştirin Yufkaları 12 eşit kare olacak şekilde kesin

Her bir karenin ortasına önce Antep fıstığı ardından da 1 tatlı kaşığı kadar irmikli karışımdan koyup üçgen şeklinde kapatın Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra, pişirme kabına her birinin ucuna diğerinin sırtı gelecek şekilde dizin Böylece şöbiyetlerin uç kısımları açılmayacaktır

180 derece de 25 dakika pişirin Fırından çıkan şöbiyeti 5 dakika dinlendirdikten sonra soğuk şerbeti dökün ve üzerine fıstık serpip servis edin

 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt