iltasyazilim
FD Üye
Şöbiyet Malzemeleri
10 yaprak baklava yufkası
5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı antep fıstığı
Kaymağı için Malzemeler
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı irmik
Şerbeti için Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 – 3 damla limon
Kaymak için olan malzemeleri bir sos tenceresine alıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin
Ayrı bir sos tenceresine su ve şekeri ekleyip, orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın ardından kaynamaya bırakın Şerbet kaynayınca ocaktan alın ve 12 damla limonsuyu ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın
Baklava yufkalarını ıslatmak için tereyağını bir sos tenceresinde eritin, tüm yufka katlarının aralarını bolca yağlayarak üst üste yerleştirin Yufkaları 12 eşit kare olacak şekilde kesin
Her bir karenin ortasına önce Antep fıstığı ardından da 1 tatlı kaşığı kadar irmikli karışımdan koyup üçgen şeklinde kapatın Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra, pişirme kabına her birinin ucuna diğerinin sırtı gelecek şekilde dizin Böylece şöbiyetlerin uç kısımları açılmayacaktır
180 derece de 25 dakika pişirin Fırından çıkan şöbiyeti 5 dakika dinlendirdikten sonra soğuk şerbeti dökün ve üzerine fıstık serpip servis edin
10 yaprak baklava yufkası
5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı antep fıstığı
Kaymağı için Malzemeler
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı irmik
Şerbeti için Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 – 3 damla limon
Kaymak için olan malzemeleri bir sos tenceresine alıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin
Ayrı bir sos tenceresine su ve şekeri ekleyip, orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın ardından kaynamaya bırakın Şerbet kaynayınca ocaktan alın ve 12 damla limonsuyu ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın
Baklava yufkalarını ıslatmak için tereyağını bir sos tenceresinde eritin, tüm yufka katlarının aralarını bolca yağlayarak üst üste yerleştirin Yufkaları 12 eşit kare olacak şekilde kesin
Her bir karenin ortasına önce Antep fıstığı ardından da 1 tatlı kaşığı kadar irmikli karışımdan koyup üçgen şeklinde kapatın Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra, pişirme kabına her birinin ucuna diğerinin sırtı gelecek şekilde dizin Böylece şöbiyetlerin uç kısımları açılmayacaktır
180 derece de 25 dakika pişirin Fırından çıkan şöbiyeti 5 dakika dinlendirdikten sonra soğuk şerbeti dökün ve üzerine fıstık serpip servis edin