iltasyazilim
FD Üye
Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler
*20 adet baklavalık yufka
*150 gr kaymak
*1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
*200 gr margarin
Şerbeti için;
*2, 5 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*41 limon
Şöbiyet Tarifi Yapılışı
1
*Ön hazırlık; Şerbeti hazırlıyoruz (Soğuk olacak)
*Margarin eritilecek
*Yufkaları 2 şer adet alıp aralarını iyice margarinleyin 10 kat bu işlemi yapıyoruz fakat en son üst katına yağ sürmüyoruz
*Enine 5 boyuna 4 parça şeklinde kareler halinde kesiyoruz bu şekilde 20 parça şöbiyetimiz olacak
*İçine bir çay kaşığı kaymak ,bir çay kaşığı antep fıstığı parçaları koyuyoruz ve üçgen halinde kapatıp yağladığımız tepsiye diziyoruz (dikkat uçları birbirine değecek ki açılmasınlar!)
*Üzerini de katıyağ ile yağlıyoruz
*180 derece önceden ısıtılmış fırına atıp iyice kızarana kadar pişiriyoruz
*Çıkınca üzerine şerbetini döküp çekmesini bekliyoruz ve üzerini süsleyip servis ediyoruz
*İnanılmaz lezzetli ve pratik deneyeceklere afiyet olsun
*20 adet baklavalık yufka
*150 gr kaymak
*1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
*200 gr margarin
Şerbeti için;
*2, 5 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*41 limon
Şöbiyet Tarifi Yapılışı
1
*Ön hazırlık; Şerbeti hazırlıyoruz (Soğuk olacak)
*Margarin eritilecek
*Yufkaları 2 şer adet alıp aralarını iyice margarinleyin 10 kat bu işlemi yapıyoruz fakat en son üst katına yağ sürmüyoruz
*Enine 5 boyuna 4 parça şeklinde kareler halinde kesiyoruz bu şekilde 20 parça şöbiyetimiz olacak
*İçine bir çay kaşığı kaymak ,bir çay kaşığı antep fıstığı parçaları koyuyoruz ve üçgen halinde kapatıp yağladığımız tepsiye diziyoruz (dikkat uçları birbirine değecek ki açılmasınlar!)
*Üzerini de katıyağ ile yağlıyoruz
*180 derece önceden ısıtılmış fırına atıp iyice kızarana kadar pişiriyoruz
*Çıkınca üzerine şerbetini döküp çekmesini bekliyoruz ve üzerini süsleyip servis ediyoruz
*İnanılmaz lezzetli ve pratik deneyeceklere afiyet olsun