iltasyazilim
FD Üye
Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka
*Ceviz 2 su bardağı
Şerbet
*2, 5 su bardağı su
*Şeker 2 su bardağı
*Limon 4 damla
*Hindistan cevizi 3 tatlı kaşığı
Kreması için
*3 çorba kaşığı irmik
*2, 5 su bardağı süt
*Tereyağı 50 gr
Şöbiyet Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti hazırlanır
*Şeker ve su tencereye alınıp limonu da koyulup kaynatılır
*Daha sonra irmik ve süt de ayrı tencerede koyulaşıncaya kadar kaynatılıp soğumaya bırakılır
*Yufkalar her katı yağlanarak üst üste gelicek şekilde koyulur
*Kare kare kesilen yufkaların içine irmik ile yaptığımız krema koyulup ceviz de serpilerek üçgen şekilde katlanıp tepsiye uçları üst üste gelicek şekilde dizilip 200 derecelik fırında 45 dk pişirilir
*Pişen tatlının üzerine soğumuş şerbetimiz dökülüp servis edilir
*1 paket baklavalık yufka
*Ceviz 2 su bardağı
Şerbet
*2, 5 su bardağı su
*Şeker 2 su bardağı
*Limon 4 damla
*Hindistan cevizi 3 tatlı kaşığı
Kreması için
*3 çorba kaşığı irmik
*2, 5 su bardağı süt
*Tereyağı 50 gr
Şöbiyet Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti hazırlanır
*Şeker ve su tencereye alınıp limonu da koyulup kaynatılır
*Daha sonra irmik ve süt de ayrı tencerede koyulaşıncaya kadar kaynatılıp soğumaya bırakılır
*Yufkalar her katı yağlanarak üst üste gelicek şekilde koyulur
*Kare kare kesilen yufkaların içine irmik ile yaptığımız krema koyulup ceviz de serpilerek üçgen şekilde katlanıp tepsiye uçları üst üste gelicek şekilde dizilip 200 derecelik fırında 45 dk pişirilir
*Pişen tatlının üzerine soğumuş şerbetimiz dökülüp servis edilir