iltasyazilim
FD Üye
Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka
*150 gr tereyağı
*1 bardak kıyılmış ceviz
İç muhallebisi;
*2 su bardağı süt
*3 4 kaşık irmik
*1*paket vanilya
Şerbeti için;
*3 5 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*2 3 damla limon suyu
Şöbiyet Tarifi Yapılışı Merhabalar, öncelikle sütü ve irmiği ocağa alıp orta ateşte kıvam alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz Soğudukça kendide katılaşıyor Ocağı kapatınca vanilyayı ekleyip soğumaya bırakıyoruz Bir taraftan şekeri ve suyu da tencereye alıp şerbeti de kaynatıp içerisine 2 3 damla limon damlatıp kaynatıp soğumaya bırakıyoruz Baklavalık yufkaları 14 er olacak şekilde ikiye bölüyorum Yada içinde kaç tane varsa yarısını ayırıyoruz Her iki yufkada bir erittiğimiz tereyağını fırça yardımıyla arasına sürüp diğer iki yufkayı alıp tekrarlıyoruz Son kata tereyağı sürmeyip bıçak yardımıyla kare kare olacak şekilde yufkaları kesiyoruz Her kestiğimiz karenin içine bir çay kaşığı muhallebi ve ceviz koyup üçgen olacak şekilde katlıyoruz Sonra diğer ayırdığımız kalan yufkaları da aynı şekilde yapıp fırın tepsisine uç uça dizip üzerine katladığımız yöne doğru tereyağı yada sıvı yağını fırçayla sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürüyoruz Ben kıtır kıtır olsun diye bir saat öncesinde tatlıyı da soğutup şerbetini döktüm Siz nasıl isterseniz damak tadınıza göre yapabilirsiniz Afiyet olsun
*1 paket baklavalık yufka
*150 gr tereyağı
*1 bardak kıyılmış ceviz
İç muhallebisi;
*2 su bardağı süt
*3 4 kaşık irmik
*1*paket vanilya
Şerbeti için;
*3 5 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*2 3 damla limon suyu
Şöbiyet Tarifi Yapılışı Merhabalar, öncelikle sütü ve irmiği ocağa alıp orta ateşte kıvam alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz Soğudukça kendide katılaşıyor Ocağı kapatınca vanilyayı ekleyip soğumaya bırakıyoruz Bir taraftan şekeri ve suyu da tencereye alıp şerbeti de kaynatıp içerisine 2 3 damla limon damlatıp kaynatıp soğumaya bırakıyoruz Baklavalık yufkaları 14 er olacak şekilde ikiye bölüyorum Yada içinde kaç tane varsa yarısını ayırıyoruz Her iki yufkada bir erittiğimiz tereyağını fırça yardımıyla arasına sürüp diğer iki yufkayı alıp tekrarlıyoruz Son kata tereyağı sürmeyip bıçak yardımıyla kare kare olacak şekilde yufkaları kesiyoruz Her kestiğimiz karenin içine bir çay kaşığı muhallebi ve ceviz koyup üçgen olacak şekilde katlıyoruz Sonra diğer ayırdığımız kalan yufkaları da aynı şekilde yapıp fırın tepsisine uç uça dizip üzerine katladığımız yöne doğru tereyağı yada sıvı yağını fırçayla sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürüyoruz Ben kıtır kıtır olsun diye bir saat öncesinde tatlıyı da soğutup şerbetini döktüm Siz nasıl isterseniz damak tadınıza göre yapabilirsiniz Afiyet olsun