Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şöbiyet

Şöbiyet

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket baklavalık yufka
*150 gr tereyağı
*1 bardak kıyılmış ceviz

İç muhallebisi;


*2 su bardağı süt
*3 4 kaşık irmik
*1*paket vanilya

Şerbeti için;


*3 5 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*2 3 damla limon suyu

Şöbiyet Tarifi Yapılışı Merhabalar, öncelikle sütü ve irmiği ocağa alıp orta ateşte kıvam alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz Soğudukça kendide katılaşıyor Ocağı kapatınca vanilyayı ekleyip soğumaya bırakıyoruz Bir taraftan şekeri ve suyu da tencereye alıp şerbeti de kaynatıp içerisine 2 3 damla limon damlatıp kaynatıp soğumaya bırakıyoruz Baklavalık yufkaları 14 er olacak şekilde ikiye bölüyorum Yada içinde kaç tane varsa yarısını ayırıyoruz Her iki yufkada bir erittiğimiz tereyağını fırça yardımıyla arasına sürüp diğer iki yufkayı alıp tekrarlıyoruz Son kata tereyağı sürmeyip bıçak yardımıyla kare kare olacak şekilde yufkaları kesiyoruz Her kestiğimiz karenin içine bir çay kaşığı muhallebi ve ceviz koyup üçgen olacak şekilde katlıyoruz Sonra diğer ayırdığımız kalan yufkaları da aynı şekilde yapıp fırın tepsisine uç uça dizip üzerine katladığımız yöne doğru tereyağı yada sıvı yağını fırçayla sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürüyoruz Ben kıtır kıtır olsun diye bir saat öncesinde tatlıyı da soğutup şerbetini döktüm Siz nasıl isterseniz damak tadınıza göre yapabilirsiniz Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,395Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt