iltasyazilim
FD Üye
Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler
*Paket hazır baklava yufkası
*1 paket kaymak
*500 gr ceviz
*500 gr tereyağ
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon
Şöbiyet Tarifi Yapılışı Yufkaları tek tek tereyağ sürüp üst üste dizin 8 katınıda tereyağladıktan sonra hamuru dörtgen şeklinde kesin her dörtgen 5 santim boyunda olsun Dörtgenlerin*ortasına bir tatlı kaşığı kaymak koyun Üzerine de bir yemek kaşığı ceviz koyun Sonra da hamuru üçgen şeklinde katlayın ve tepsiye dizin Her üçgeni diğerinin ucunun üzerine gelecek şekilde dizin ki ağzı açılmasın 170 derecede pişirin Piştikten sonra birazcık ılısın ve şerbeti üzerine dökün İşte nefis bir şöbiyet
*Paket hazır baklava yufkası
*1 paket kaymak
*500 gr ceviz
*500 gr tereyağ
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limon
Şöbiyet Tarifi Yapılışı Yufkaları tek tek tereyağ sürüp üst üste dizin 8 katınıda tereyağladıktan sonra hamuru dörtgen şeklinde kesin her dörtgen 5 santim boyunda olsun Dörtgenlerin*ortasına bir tatlı kaşığı kaymak koyun Üzerine de bir yemek kaşığı ceviz koyun Sonra da hamuru üçgen şeklinde katlayın ve tepsiye dizin Her üçgeni diğerinin ucunun üzerine gelecek şekilde dizin ki ağzı açılmasın 170 derecede pişirin Piştikten sonra birazcık ılısın ve şerbeti üzerine dökün İşte nefis bir şöbiyet