iltasyazilim
FD Üye
Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler
*10 adet baklavalık yufka
İç harcı için;
*1 su bardağı süt
*2, 5 su bardağı irmik
*2 yemek kaşığı kaymak
*İri çekilmiş ceviz (isteğe göre badem veya fıstık)
Üzeri için;
*100 gr margarin
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
*12 damla limon
Şöbiyet Tarifi Yapılışı Süt ve irmik tencereye alınarak pişirilir Sıcakken kaymak eklenerek erimesi sağlanır 10 adet yufka üst üste koyup kare olacak şekilde kesilir İç harç eşit miktarda koyularak üzerine ceviz eklenir üçgen kapatılıp uç kısmı birbirinin üzerine gelecek şekilde tepsiye dizilir Üzerine eritilmiş margarin gezdirilerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir Şerbeti hazırlanır ve soğumaya bırakılır İkiside ılık olarak şerbet dökülür soğumaya bırakılır
afiyet olsun
*10 adet baklavalık yufka
İç harcı için;
*1 su bardağı süt
*2, 5 su bardağı irmik
*2 yemek kaşığı kaymak
*İri çekilmiş ceviz (isteğe göre badem veya fıstık)
Üzeri için;
*100 gr margarin
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
*12 damla limon
Şöbiyet Tarifi Yapılışı Süt ve irmik tencereye alınarak pişirilir Sıcakken kaymak eklenerek erimesi sağlanır 10 adet yufka üst üste koyup kare olacak şekilde kesilir İç harç eşit miktarda koyularak üzerine ceviz eklenir üçgen kapatılıp uç kısmı birbirinin üzerine gelecek şekilde tepsiye dizilir Üzerine eritilmiş margarin gezdirilerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir Şerbeti hazırlanır ve soğumaya bırakılır İkiside ılık olarak şerbet dökülür soğumaya bırakılır
afiyet olsun