iltasyazilim
FD Üye
Soda Şişesinde Domates Ve Menemenlik Tarifi İçin Malzemeler
*40 kilo salçalık sivri domates
*3 kilo biber
*120 tane soda şişesi
*Tuz
Soda Şişesinde Domates Ve Menemenlik Tarifi Yapılışı Öncelikle domatesler güzelce yıkanır,sonra bütün halde tencereye konulur ve çorba karıştırdığımız blendır ucuyla ezilir ama çok sulanmamalı ,hafif püre kalmalı ,sakın öyle blendr ucuyla olurmuymuş demeyin? çok çok pratik oluyor ve koca kazan 40 kilo domatesimi 5 dk da bitirdi robotla çok zor oluyor neyse domatesler ağzı açık bir şekilde kaynatılmaya alınır ,ağzı açık olmalı ki kaynarken sarı suyu uçsun gitsin ? ortalama 30 40 dk kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve sıcak sıcak şişelere bir huni yardımıyla dolduralım en son üzerlerine yarım çay kaşığı tuz ekleyelim Makine ile kapatmadan öncede şişe ağzında kalan kalıntıları temizleyelim ve makine ile kapatalım bu arada ben 20 kilosunu sadece domates yaptım 20 kilosunu ise biber le kavurup menemenlik yaptım*Tek farkı biberleri başka biyerde az yağda kavurup 20 kilo pişirdiğim domatese ekledim öyle şişelere doldurdum
Şişeler kapatıldıktan sonra büyük bir tencereye dizilip 1 saate yakın kaynatılır ve altı kapalı halde su soğuyana kadar 1 gün bu suda bekletilir,*ben bulaşık makinasında kaynatma işlemine karşıyım makinalar en fazla 65° oluyor oysa suyun kaynama noktası 100° yani konservelere ve soda şişelerine vakum yapmak için yetmiyor en iyisi kaynar suda fokur fokur kaynatmak?
Birde şunu belirtmek isterim soda şişelerini önce deterjanlı suda bir leğen de beklettim sonra üzerindeki kağıtlardan ve yapışkanlardan kurtulmak için güzelce telledim sonra temiz suya alıp duruladım,*en son bulaşık makinesine dizip sadece parlaması ve kurmasını sağladım*Bu kadar zahmet çektim ama bütün kış yiyebilceğim tam 120 tane şişem çıktı çok rahat edeceğim size de tavsiye ederim
*40 kilo salçalık sivri domates
*3 kilo biber
*120 tane soda şişesi
*Tuz
Soda Şişesinde Domates Ve Menemenlik Tarifi Yapılışı Öncelikle domatesler güzelce yıkanır,sonra bütün halde tencereye konulur ve çorba karıştırdığımız blendır ucuyla ezilir ama çok sulanmamalı ,hafif püre kalmalı ,sakın öyle blendr ucuyla olurmuymuş demeyin? çok çok pratik oluyor ve koca kazan 40 kilo domatesimi 5 dk da bitirdi robotla çok zor oluyor neyse domatesler ağzı açık bir şekilde kaynatılmaya alınır ,ağzı açık olmalı ki kaynarken sarı suyu uçsun gitsin ? ortalama 30 40 dk kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve sıcak sıcak şişelere bir huni yardımıyla dolduralım en son üzerlerine yarım çay kaşığı tuz ekleyelim Makine ile kapatmadan öncede şişe ağzında kalan kalıntıları temizleyelim ve makine ile kapatalım bu arada ben 20 kilosunu sadece domates yaptım 20 kilosunu ise biber le kavurup menemenlik yaptım*Tek farkı biberleri başka biyerde az yağda kavurup 20 kilo pişirdiğim domatese ekledim öyle şişelere doldurdum
Şişeler kapatıldıktan sonra büyük bir tencereye dizilip 1 saate yakın kaynatılır ve altı kapalı halde su soğuyana kadar 1 gün bu suda bekletilir,*ben bulaşık makinasında kaynatma işlemine karşıyım makinalar en fazla 65° oluyor oysa suyun kaynama noktası 100° yani konservelere ve soda şişelerine vakum yapmak için yetmiyor en iyisi kaynar suda fokur fokur kaynatmak?
Birde şunu belirtmek isterim soda şişelerini önce deterjanlı suda bir leğen de beklettim sonra üzerindeki kağıtlardan ve yapışkanlardan kurtulmak için güzelce telledim sonra temiz suya alıp duruladım,*en son bulaşık makinesine dizip sadece parlaması ve kurmasını sağladım*Bu kadar zahmet çektim ama bütün kış yiyebilceğim tam 120 tane şişem çıktı çok rahat edeceğim size de tavsiye ederim