iltasyazilim
FD Üye
Sodalı Börek (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yufka
*2 yemek kaşığı tereyeğ
*1 şişe maden suyu
*1 su bardağı su
İç malzemesi
*Beyaz peynir
*Maydanoz
Üzerine;
*Yumurta sarısı
*Çörekotu susam haşhaş
Sodalı Börek (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Tarifi Yapılışı Tavaya tereyağımızı alalım Eriyecek kadar ısıtıp altını kapatalım Yufkanın 1 tanesini tezgaha serelim Tereyağın yarısını fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürelim 2 yufkayı diğer yufkanın üzerine serelim Kalan tereyağı üzerine sürelim Bıçak yardımıyla 12 eşit üçgen parçaya bölelim İç harcı için maydanoz ve peyniri bir kapta karıştıralım İç harcını koyup Sigara böreği gibi çok sıkı olmayacak şekilde saralım Tek sıra olacak şekilde uygun bir kaba yerleştirelim Üzerine maden suyu ve suyu dökelim 10 dakika kadar bekletip iyice süzelim Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim Üzerine yumurta sarısı sürüp Çörek otu susam haşhaş dilediğinizi serpip 170 derece fırında 3035 dakika pişirelim Fırından fırına süre değişebileceği için kontrollü pişirmekte fayda var
NOT : Bir gece önceden hazırlayıp ertesi gün maden suyu ve suyu ekleyip 10 dakika bekleyip süzüp pişirebilirsiniz
*2 adet yufka
*2 yemek kaşığı tereyeğ
*1 şişe maden suyu
*1 su bardağı su
İç malzemesi
*Beyaz peynir
*Maydanoz
Üzerine;
*Yumurta sarısı
*Çörekotu susam haşhaş
Sodalı Börek (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Tarifi Yapılışı Tavaya tereyağımızı alalım Eriyecek kadar ısıtıp altını kapatalım Yufkanın 1 tanesini tezgaha serelim Tereyağın yarısını fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürelim 2 yufkayı diğer yufkanın üzerine serelim Kalan tereyağı üzerine sürelim Bıçak yardımıyla 12 eşit üçgen parçaya bölelim İç harcı için maydanoz ve peyniri bir kapta karıştıralım İç harcını koyup Sigara böreği gibi çok sıkı olmayacak şekilde saralım Tek sıra olacak şekilde uygun bir kaba yerleştirelim Üzerine maden suyu ve suyu dökelim 10 dakika kadar bekletip iyice süzelim Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim Üzerine yumurta sarısı sürüp Çörek otu susam haşhaş dilediğinizi serpip 170 derece fırında 3035 dakika pişirelim Fırından fırına süre değişebileceği için kontrollü pişirmekte fayda var
NOT : Bir gece önceden hazırlayıp ertesi gün maden suyu ve suyu ekleyip 10 dakika bekleyip süzüp pişirebilirsiniz