Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sodalı Börek Nasıl Yapılır? İşte Sodalı Peynirli Börek Tarifi…

Sodalı Börek Nasıl Yapılır? İşte Sodalı Peynirli Börek Tarifi…
0
26

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
s-0ecaccf7b553dcfd936fcc0c306cef898f177a28.jpg


Konuklarınıza keyifle ikramda bulunacağınız sodalı börek, çıtır çıtır yapısı ve hafif lezzeti ile sofraların başköşesinde yer alıyor. Pişirme aşaması ile beraber ortalama 40 dakikada hazırlayabileceğiniz sodalı peynirli börek tarifinin 1 dilimi yaklaşık 194 kaloridir. Peki, sodalı börek nasıl yapılır? İşte ailenize ya da dostlarınıza muazzam bir lezzet tattırmanızı sağlayacak sodalı peynirli börek tarifi…




Hem içecek hem de bazı yemeklerde kullanılan soda, özellikle hamur işlerine çıtırlık kazandırmak için tercih sebebi. Sodalı peynirli börek tarifi de bu nedenle sıklıkla araştırmalara konu oluyor. İçi yumuşak, dışı çıtır sodalı peynirli börek tarifini püf noktaları ile sizler için yazımızda bir araya getirdik. İşte sodalı peynirli börek malzemeleri, yapımı ve tüm püf noktaları ile şimdi karşınızdayız.

Sodalı Peynirli Börek İçin Malzeme Listesi




- 5 adet yufka 

- 1 su bardağı süt

- 1 adet maden suyu

- 1 bardak sıvı yağ

- 2 adet yumurta (birinin sarısı böreğin üzeri için)

İç harcı için;

- 250 gram az yağlı peynir

- Yarım demet maydanoz

- Karabiber

Sodalı Peynirli Börek Nasıl Yapılır?



1. İç harç için peynir ve ince ince doğranan maydanozlar ayrı bir tabağa hazırlanır. Karabiber ve arzuya göre eklenmek istenen baharatlar da bu karışıma eklenir.

2. Tepsi yağlandıktan sonra ilk yufka kenarları dışa sarkacak şekilde serilir.

3. Sıvı yağ ve süt karışımı yufkanın her yerine fırça yardımı ile sürülür.

4. Ardından 2. Ve 3. yufkada aynı şekilde tepsiye yerleştirilir fakat 2. ve 3. yufkalar dışarı taşmamalıdır. Yufkalar büyükse bölünerek kullanılabilir.

5. 3. yufka serildikten sonra iç harcın tümü serpiştirilir. Arta kalan 2 yufka ile böreğin üzeri örtülerek kalan yufkaların üzerine harç boca edilir.

6. Börekler dilimlendikten sonra 1 şişe maden suyu tepsinin üzerine ilave edilir.

7. Hazırlanan börek 30 dakika en fazla 1 saat dinlendirildiğinde daha lezzetli olacaktır.

8. Dinleme aşmasından sonra böreğin üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derece fırında 30 dakika kadar börek pişirilir.

Afiyet olsun.

Sodalı Peynirli Börek Püf Noktaları



Tepiye yerleştirilen ilk yufka ile en son üzeri kapatılacağı için yufkayı kenarlardan sarkıtmamaya özen gösterin. Böreğinizi kestikten sonra maden suyunu boşaltarak böreğinizin soda ile daha kolay iç içe geçmesini sağlayabilirsiniz.
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt