iltasyazilim
FD Üye
Sodalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet günlük yufka
Katlara sürmek için:
*Yarım su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
İç harç olarak:
*2 orta boy haşlanmış patates
*Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Sodalı sosu için:
*Yarım şişeden 1 parmak fazla maden suyu
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*34 su bardağı su
Üzerine;
*1 yumurta sarısı
Sodalı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Katlara süreceğimiz yağ ve suyu karıştıralım Patatesleri bir tabağa ezip tuz ve baharatla karıştıralım
Yufkalardan birini tezgaha serelim Üzerine 7 kaşık karışım döküp fırçayla her yerine sürelim Yufkayı ikiye katlayıp D şekli elde edelim Bıçakla 4’e keselim Uzun kenara harç koyup gül şeklinde saralım Küçük kare borcama sıkı bir şekilde börekleri dizelim Üzeri için yağ, su ve sodayı karıştırıp homojen dağılacak şekilde dökelim Üzerine streç film çekip buzdolabında 1 gece dinlendirelim Sabah yapıp akşam da pişirilebilir Önemli olan sosu iyi çekmesi Tepsiye yağlı kağıt serip sosun büyük bölümünü çeken börekleri aralıklı dizelim Yumurta sarısı sürüp 190 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim Sıcak servis edersek daha çıtır oluyor Ama soğuduğunda da hala çıtır bir börek Isıtarak yeni pişmiş gibi yiyebilirsiniz Afiyet olsun
*3 adet günlük yufka
Katlara sürmek için:
*Yarım su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
İç harç olarak:
*2 orta boy haşlanmış patates
*Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Sodalı sosu için:
*Yarım şişeden 1 parmak fazla maden suyu
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*34 su bardağı su
Üzerine;
*1 yumurta sarısı
Sodalı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Katlara süreceğimiz yağ ve suyu karıştıralım Patatesleri bir tabağa ezip tuz ve baharatla karıştıralım
Yufkalardan birini tezgaha serelim Üzerine 7 kaşık karışım döküp fırçayla her yerine sürelim Yufkayı ikiye katlayıp D şekli elde edelim Bıçakla 4’e keselim Uzun kenara harç koyup gül şeklinde saralım Küçük kare borcama sıkı bir şekilde börekleri dizelim Üzeri için yağ, su ve sodayı karıştırıp homojen dağılacak şekilde dökelim Üzerine streç film çekip buzdolabında 1 gece dinlendirelim Sabah yapıp akşam da pişirilebilir Önemli olan sosu iyi çekmesi Tepsiye yağlı kağıt serip sosun büyük bölümünü çeken börekleri aralıklı dizelim Yumurta sarısı sürüp 190 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim Sıcak servis edersek daha çıtır oluyor Ama soğuduğunda da hala çıtır bir börek Isıtarak yeni pişmiş gibi yiyebilirsiniz Afiyet olsun