iltasyazilim
FD Üye
Sodalı Çıtır Sarma Börek Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
*300400 gr lor peyniri (ekşimik)
*3 adet yumurta
*1 adet maden suyu
*1, 5 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım su bardağı su bardağı süt
*Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
*Çörek otu, susam, galata unu (isteğe bağlı)
Sodalı Çıtır Sarma Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle yufkalarımızın içerisine sürülecek olan iç harcı hazırlıyoruz Bunun için bir kapta 1 yumurta, yarım su bardağı süt ve yarım su bardağından biraz az sıvı yağı güzelce çırparak yufka sosumuzu hazırlıyoruz Yufkayı birbirine karşılıklı denk gelen uçlarından katlıyoruz Kutladıktan sonra yufka sosumuzu fırça yardımıyla sürüyoruz Daha sonra yufkamız dikdörtgen olacak şekilde diğer kenarlarını da katlayarak yine bu kenarlara hazırladığımız sostan sürüyoruz Bu işlemden sonra da iç harcımız olan lor peynirini uzunlamasına yufkanın içerisine koyuyoruz Sonrasında sıkı bir şekilde yanlarını çok hafif katlayarak sarma sararmış gibi yufkamızı sarıyoruz Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz Hazırladığımız yufkaları bir kabın içerisine koyarak üzerine maden suyunu boşaltıyoruz Bu işlemden sonra yaklaşık 1020 dakika bekliyoruz (vakit varsa daha çok beklenebilir fakat maden suyunun yufkayı hamur haline getirme durumu göz önünde bulundurulmalı ) Bekleyen yufkaları fırın tepsinine alarak üzerlerine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sürüyoruz Sonrasında iki yumurta sarısını da yufkaların üzerine sürüyoruz Ardından çörek otu, susam yada galeta unu ile üzerini süslüyoruz (ben fırın tepsinine alırken börekler çok uzun olduğu için ikiye keserek yerleştirdim) En son olarak 170180 dereceye ısıttığımız fırında yaklaşık 50 dk pişiriyoruz İçinin de daha güzel pişmesi ve daha estetik görünmesi için dilerseniz bıçakla kesikler atabilirsiniz
*
*6 adet yufka
*300400 gr lor peyniri (ekşimik)
*3 adet yumurta
*1 adet maden suyu
*1, 5 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım su bardağı su bardağı süt
*Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
*Çörek otu, susam, galata unu (isteğe bağlı)
Sodalı Çıtır Sarma Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle yufkalarımızın içerisine sürülecek olan iç harcı hazırlıyoruz Bunun için bir kapta 1 yumurta, yarım su bardağı süt ve yarım su bardağından biraz az sıvı yağı güzelce çırparak yufka sosumuzu hazırlıyoruz Yufkayı birbirine karşılıklı denk gelen uçlarından katlıyoruz Kutladıktan sonra yufka sosumuzu fırça yardımıyla sürüyoruz Daha sonra yufkamız dikdörtgen olacak şekilde diğer kenarlarını da katlayarak yine bu kenarlara hazırladığımız sostan sürüyoruz Bu işlemden sonra da iç harcımız olan lor peynirini uzunlamasına yufkanın içerisine koyuyoruz Sonrasında sıkı bir şekilde yanlarını çok hafif katlayarak sarma sararmış gibi yufkamızı sarıyoruz Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz Hazırladığımız yufkaları bir kabın içerisine koyarak üzerine maden suyunu boşaltıyoruz Bu işlemden sonra yaklaşık 1020 dakika bekliyoruz (vakit varsa daha çok beklenebilir fakat maden suyunun yufkayı hamur haline getirme durumu göz önünde bulundurulmalı ) Bekleyen yufkaları fırın tepsinine alarak üzerlerine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sürüyoruz Sonrasında iki yumurta sarısını da yufkaların üzerine sürüyoruz Ardından çörek otu, susam yada galeta unu ile üzerini süslüyoruz (ben fırın tepsinine alırken börekler çok uzun olduğu için ikiye keserek yerleştirdim) En son olarak 170180 dereceye ısıttığımız fırında yaklaşık 50 dk pişiriyoruz İçinin de daha güzel pişmesi ve daha estetik görünmesi için dilerseniz bıçakla kesikler atabilirsiniz
*