iltasyazilim
FD Üye
Sodalı Ispanak Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yufka ile yapacağımız böreğimizin;
İç Harcı İçin;
*Yarım kilo Ispanak
*Tuzsuz lor
*Peynir (tulumbeyazkaşar isteğe göre)
*1 baş kuru soğan
*2 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı pul biber
İç Sos İçin
*1 yemek kaşığı yoğurt
*12 su bardağı sıvı yağ
*12 su bardağı süt
*1 şişe maden suyu
Üzeri İçin;
*1 yemek kaşığı yoğurt
*Çörek otu
Sodalı Ispanak Böreği Tarifi Yapılışı
İlk olarak ıspanaklarımızı güzelce yıkayıp doğruyoruz 1 adet kuru soğanıda küp küp doğruyoruz peynir ve loru ekleyip tuz ve pulbiber ile güzelce tüm iç harç malzemelerini karıştırıyoruz Daha sonra iç sos malzemelerini derin bir kasede karıştırıp hazırlıyoruz ve dikdörtgen bir borcamı yağlayıp yufkayı seriyoruz Ben ilk ve son yufkayı bütün olarak kullanıyorum ara kat yufkaları ikiye bölüp 4 kat yapıyorum en alt yufkadan itibaren iç sosu döküyoruz ikinci yufkadan sonra iç harcınıda ekleyerek son yufkayı serdikten sonra yufkanın kenarlarını en alta sıkıştırıp üzerine 1 kaşık yoğurdu çırpıp sürüyoruz ve kalan iç sosuda üzerine döküp böreği dilimliyoruz dilimler üzerine çörek otu atıp buzdolabında böreği 12 saat dinlendiriyoruz 210 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Deneyen herkese afiyet bal şeker olsun
*4 adet yufka ile yapacağımız böreğimizin;
İç Harcı İçin;
*Yarım kilo Ispanak
*Tuzsuz lor
*Peynir (tulumbeyazkaşar isteğe göre)
*1 baş kuru soğan
*2 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı pul biber
İç Sos İçin
*1 yemek kaşığı yoğurt
*12 su bardağı sıvı yağ
*12 su bardağı süt
*1 şişe maden suyu
Üzeri İçin;
*1 yemek kaşığı yoğurt
*Çörek otu
Sodalı Ispanak Böreği Tarifi Yapılışı
İlk olarak ıspanaklarımızı güzelce yıkayıp doğruyoruz 1 adet kuru soğanıda küp küp doğruyoruz peynir ve loru ekleyip tuz ve pulbiber ile güzelce tüm iç harç malzemelerini karıştırıyoruz Daha sonra iç sos malzemelerini derin bir kasede karıştırıp hazırlıyoruz ve dikdörtgen bir borcamı yağlayıp yufkayı seriyoruz Ben ilk ve son yufkayı bütün olarak kullanıyorum ara kat yufkaları ikiye bölüp 4 kat yapıyorum en alt yufkadan itibaren iç sosu döküyoruz ikinci yufkadan sonra iç harcınıda ekleyerek son yufkayı serdikten sonra yufkanın kenarlarını en alta sıkıştırıp üzerine 1 kaşık yoğurdu çırpıp sürüyoruz ve kalan iç sosuda üzerine döküp böreği dilimliyoruz dilimler üzerine çörek otu atıp buzdolabında böreği 12 saat dinlendiriyoruz 210 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Deneyen herkese afiyet bal şeker olsun