iltasyazilim
FD Üye
http:img391**************img39114651920e4ff1bom8
Malzemeler:
115 gr tuzsuz tereyağ
150 gr toz şeker
280 gr un
115 gr ekşimik (ya da tuzsuz lor)
250 gr doğranmış çilek
55 gr kavrulmuş ceviz
3 yumurta
1 paket vanilya
yarım çay kaşığı karbonat
yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
bir çimdik tuz
Fırını 180 dereceye ayarlayın 23x13 cm lik kalıbı yağlayıp unlayın Diğer tarafta cevizleri fırında 8 dakika kokusu çıkana ve rengi kahverengi oluncaya kadar kavurun Soğuduktan sonra dövün ama fazla değil
Geniş bir kapta, mikser ile yağı 1 dakika kadar çırpın Şekeri ilave edin ve çırpmaya devam edin Yumurtaları birer birer ekleyin Başka bir kapta, un, tarçın, karbonat, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın Mikser düşük ayarda iken, unlu karışımı ve ekşimiği ekleyin Burada şuna dikkat edin; unlu karışım ile başlayıp yine unlu karışım ile bitirin Yani unlu karışımı üç kerede, ekşimiği iki kerede ilave edip, sadece hamur karışıncaya kadar çırpın Yavaşça çilekleri ve cevizi ilave edip, kaba dökün Yaklaşık 1 saat üzeri kahverengi oluncaya kadar pişirin Bir kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edin Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir Ilıkken servis yapın
Malzemeler:
115 gr tuzsuz tereyağ
150 gr toz şeker
280 gr un
115 gr ekşimik (ya da tuzsuz lor)
250 gr doğranmış çilek
55 gr kavrulmuş ceviz
3 yumurta
1 paket vanilya
yarım çay kaşığı karbonat
yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
bir çimdik tuz
Fırını 180 dereceye ayarlayın 23x13 cm lik kalıbı yağlayıp unlayın Diğer tarafta cevizleri fırında 8 dakika kokusu çıkana ve rengi kahverengi oluncaya kadar kavurun Soğuduktan sonra dövün ama fazla değil
Geniş bir kapta, mikser ile yağı 1 dakika kadar çırpın Şekeri ilave edin ve çırpmaya devam edin Yumurtaları birer birer ekleyin Başka bir kapta, un, tarçın, karbonat, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın Mikser düşük ayarda iken, unlu karışımı ve ekşimiği ekleyin Burada şuna dikkat edin; unlu karışım ile başlayıp yine unlu karışım ile bitirin Yani unlu karışımı üç kerede, ekşimiği iki kerede ilave edip, sadece hamur karışıncaya kadar çırpın Yavaşça çilekleri ve cevizi ilave edip, kaba dökün Yaklaşık 1 saat üzeri kahverengi oluncaya kadar pişirin Bir kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edin Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir Ilıkken servis yapın