iltasyazilim
FD Üye
Sodalı Patatesli Bohça Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet hazır yufka
*1 şişe maden suyu
*2 kahve fincanı sıvı yağ
İç Harcı;
*45 adet orta boy patates
*2 adet orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı margarin
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Pul biber
*Karabiber
*Tuz
Üzeri İçin;
*1 adet yumurta
*Çörek otu
*Susam
Sodalı Patatesli Bohça Böreği Tarifi Yapılışı Saygı değer nefis yemek takipçileri sizlere çok kabaran nefis mi nefis sodalı börek tarifi vermek istiyorum Denenmeye değer bir tarif
Önce patatesler haşlanır, soyulur ve çatalla ezilir Soğanlar küçük doğranır Bir yemek kaşığı yağda hafif pembemsi şekilde kavrulur Salça eklenir, karıştırılır Patatesler ve baharatlar, tuz ilave edilir Karıştırılır ve ocaktan alınır Soğumaya bırakılır Sıvı yağ ve maden suyu karıştırılır Yufkanın biri serilir Maden suyu sıvı yağ karışımı kaşıkla her tarafına gezdirilir Resimde de görüldüğü gibi yufkanın iki tarafı ortada birleştirilir Tekrar karışımdan sürülür İki uzunken yine ortada birleştirilir Kare şekline gelir Kare enine boyuna kesilir 4 adet kare elde edilir Her bir karenin ortasına hazırlanan iç yeterli miktarda konarak köşeler çapraz şekilde kapatılır Kapanan taraf alta gelecek şekilde pişirme kağıdı serili veya hafif yağlanmış tepsiye dizilir Diğer yufkalarda aynı işlem yapıldıktan sonra bir bütün yumurta çırpılıp üzerine sürülür Çörek otu ve susam serpilir 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir
Afiyet Olsun
*
*
*4 adet hazır yufka
*1 şişe maden suyu
*2 kahve fincanı sıvı yağ
İç Harcı;
*45 adet orta boy patates
*2 adet orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı margarin
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Pul biber
*Karabiber
*Tuz
Üzeri İçin;
*1 adet yumurta
*Çörek otu
*Susam
Sodalı Patatesli Bohça Böreği Tarifi Yapılışı Saygı değer nefis yemek takipçileri sizlere çok kabaran nefis mi nefis sodalı börek tarifi vermek istiyorum Denenmeye değer bir tarif
Önce patatesler haşlanır, soyulur ve çatalla ezilir Soğanlar küçük doğranır Bir yemek kaşığı yağda hafif pembemsi şekilde kavrulur Salça eklenir, karıştırılır Patatesler ve baharatlar, tuz ilave edilir Karıştırılır ve ocaktan alınır Soğumaya bırakılır Sıvı yağ ve maden suyu karıştırılır Yufkanın biri serilir Maden suyu sıvı yağ karışımı kaşıkla her tarafına gezdirilir Resimde de görüldüğü gibi yufkanın iki tarafı ortada birleştirilir Tekrar karışımdan sürülür İki uzunken yine ortada birleştirilir Kare şekline gelir Kare enine boyuna kesilir 4 adet kare elde edilir Her bir karenin ortasına hazırlanan iç yeterli miktarda konarak köşeler çapraz şekilde kapatılır Kapanan taraf alta gelecek şekilde pişirme kağıdı serili veya hafif yağlanmış tepsiye dizilir Diğer yufkalarda aynı işlem yapıldıktan sonra bir bütün yumurta çırpılıp üzerine sürülür Çörek otu ve susam serpilir 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir
Afiyet Olsun
*
*