iltasyazilim
FD Üye
Sodalı Patatesli Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet Yufka
Sosu İçin :
*1 şişe soda
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta akı (sarısı üzeri için)
*1 yemek kaşığı sirke
İç Harcı İçin :
*45 adet haşlanmış patates
*1 adet kuru soğan
*Sıvı yağ
*Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri İçin :
*Ayırdığınız yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı yoğurt
*Çörek otu
Sodalı Patatesli Gül Böreği Tarifi Yapılışı Muhteşem lezzette, puf puf kabaran, dışı çıtır içi yumuşacık, yemelere doymayacağınız enfes bir börek tarifi…
İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşene kadar kavurun Ardından haşlayıp ezdiğiniz patatesleri ilave edip, kavurmaya devam edin Ocaktan indirmeye yakın, tuzunu ve baharatları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın İç harcınız soğurken yufkaları hazırlayın Yufkaları üst üste koyup 4’e bölün Toplamda 24 adet üçgen elde edin Sos malzemelerini bir kab içine koyup çırpın Üçgen yufkaların üzerine sostan sürüp, iç harcını koyun ve rulo şeklinde sarın Kıvırarak gül şekli verip, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin Tüm yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın Ayırdığınız yumurta sarısına 1 yemek kaşığı yoğurt ekleyip çırpın ve böreklerin üzerine sürüp çörek otu serpiştirin Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun
*6 adet Yufka
Sosu İçin :
*1 şişe soda
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta akı (sarısı üzeri için)
*1 yemek kaşığı sirke
İç Harcı İçin :
*45 adet haşlanmış patates
*1 adet kuru soğan
*Sıvı yağ
*Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri İçin :
*Ayırdığınız yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı yoğurt
*Çörek otu
Sodalı Patatesli Gül Böreği Tarifi Yapılışı Muhteşem lezzette, puf puf kabaran, dışı çıtır içi yumuşacık, yemelere doymayacağınız enfes bir börek tarifi…
İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşene kadar kavurun Ardından haşlayıp ezdiğiniz patatesleri ilave edip, kavurmaya devam edin Ocaktan indirmeye yakın, tuzunu ve baharatları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın İç harcınız soğurken yufkaları hazırlayın Yufkaları üst üste koyup 4’e bölün Toplamda 24 adet üçgen elde edin Sos malzemelerini bir kab içine koyup çırpın Üçgen yufkaların üzerine sostan sürüp, iç harcını koyun ve rulo şeklinde sarın Kıvırarak gül şekli verip, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin Tüm yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın Ayırdığınız yumurta sarısına 1 yemek kaşığı yoğurt ekleyip çırpın ve böreklerin üzerine sürüp çörek otu serpiştirin Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun