iltasyazilim
FD Üye
Sodalı Pazılı Börek (Hazır Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yufka
Yufkaların arasını ıslatmak için;
*45 yemek kaşığı tereyağı
Yufkaların üzerini ıslatmak için;
*1 şişe soda
*Su
Yufkaların üzerine sürmek için;
*1 yumurta sarısı
İç harcı için;
*İstenilen harç kullanılabilir
*Ben pazı sarması yaparken artan yaprakları ve pazının saplarını kullandım
*1 adet kuru soğan
*Zeytinyağı
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Kimyon
*Fesleğen
Sodalı Pazılı Börek (Hazır Yufkadan) Tarifi Yapılışı İç harcı için;
Yemeklik doğranan kuru soğan yağda hafif pembeleşinceye kadar kavrulur
Pazılar ince ince doğranıp, üzerine ilave edilip, yumuşayana kadar pişirilir Baharatlar ilave edilip, karıştırılır ve ocaktan alınır
(Haşlanmış pazıysa suyunu iyice sıkıp, öyle ilave edelim )
1 adet yufka tezgâha serilir Eritilmiş tereyağı fırçayla her yerine sürülür Diğer yufkayı da üzerine kapatıp, tekrar tereyağı sürelim Bıçakla 8 üçgen parçaya bölelim Geniş kısmına iç harç ekleyip, etrafını kapatıp, saralım
Uygun bir kaba veya tepsiye koyalım Üzerine sodayı gezdirelim Böreklerin üzerini geçecek kadar su da ilave edelim
Üzerini bir tabak yardımıyla hafif bastıralım
510 dakika bu şekilde dinlendirelim
Daha sonra iki elimizle hafif sıkıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü iyice kızarıncaya dek pişirip, sıcak servis yapalım
ALLAH’ın selâmı, rahmeti ve bereketi üzerinizden eksik olmasın Afiyet olsun İNŞAALLAH
*2 adet yufka
Yufkaların arasını ıslatmak için;
*45 yemek kaşığı tereyağı
Yufkaların üzerini ıslatmak için;
*1 şişe soda
*Su
Yufkaların üzerine sürmek için;
*1 yumurta sarısı
İç harcı için;
*İstenilen harç kullanılabilir
*Ben pazı sarması yaparken artan yaprakları ve pazının saplarını kullandım
*1 adet kuru soğan
*Zeytinyağı
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Kimyon
*Fesleğen
Sodalı Pazılı Börek (Hazır Yufkadan) Tarifi Yapılışı İç harcı için;
Yemeklik doğranan kuru soğan yağda hafif pembeleşinceye kadar kavrulur
Pazılar ince ince doğranıp, üzerine ilave edilip, yumuşayana kadar pişirilir Baharatlar ilave edilip, karıştırılır ve ocaktan alınır
(Haşlanmış pazıysa suyunu iyice sıkıp, öyle ilave edelim )
1 adet yufka tezgâha serilir Eritilmiş tereyağı fırçayla her yerine sürülür Diğer yufkayı da üzerine kapatıp, tekrar tereyağı sürelim Bıçakla 8 üçgen parçaya bölelim Geniş kısmına iç harç ekleyip, etrafını kapatıp, saralım
Uygun bir kaba veya tepsiye koyalım Üzerine sodayı gezdirelim Böreklerin üzerini geçecek kadar su da ilave edelim
Üzerini bir tabak yardımıyla hafif bastıralım
510 dakika bu şekilde dinlendirelim
Daha sonra iki elimizle hafif sıkıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü iyice kızarıncaya dek pişirip, sıcak servis yapalım
ALLAH’ın selâmı, rahmeti ve bereketi üzerinizden eksik olmasın Afiyet olsun İNŞAALLAH