iltasyazilim
FD Üye
Sodalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı maden suyu
*1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*1 paket yaş maya
*3 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (yaklaşık 56 su bardağı)
İçi İçin:
*İsteğe bağlı peynir ya da patates
*Maydanoz
Üzeri İçin:
*Yumurta sarısı
*Kavrulmuş susam
Sodalı Poğaça Tarifi Yapılışı
1susam rengi değişene kadar kavrulur Soğumaya bırakılır
2Bir kapta maya süt ile eritilir ve 5 dakika bekletilir
3Sıvı yağ, maden suyu, tuz, şeker ve azar azar un eklenerek yoğrularak yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edilir
4 Hamur üzeri örtülü olarak 4550 dakika dinlendirilir
5Süre sonunda hamurdan yumurta kadar parçalar alınarak el ile ya da merdane ile açılır
6İç harç konulur ve kapatılır Kapattığımız kısım altta kalacak şekilde tepsiye dizilir Tüm hamura aynı işlem uygulanır
7Tepside 20 dakika daha mayalanır Yumurta sarısı sürülür susama batırılır üzerine bıçakla çizik atılır ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir
Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı maden suyu
*1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*1 paket yaş maya
*3 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (yaklaşık 56 su bardağı)
İçi İçin:
*İsteğe bağlı peynir ya da patates
*Maydanoz
Üzeri İçin:
*Yumurta sarısı
*Kavrulmuş susam
Sodalı Poğaça Tarifi Yapılışı
1susam rengi değişene kadar kavrulur Soğumaya bırakılır
2Bir kapta maya süt ile eritilir ve 5 dakika bekletilir
3Sıvı yağ, maden suyu, tuz, şeker ve azar azar un eklenerek yoğrularak yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edilir
4 Hamur üzeri örtülü olarak 4550 dakika dinlendirilir
5Süre sonunda hamurdan yumurta kadar parçalar alınarak el ile ya da merdane ile açılır
6İç harç konulur ve kapatılır Kapattığımız kısım altta kalacak şekilde tepsiye dizilir Tüm hamura aynı işlem uygulanır
7Tepside 20 dakika daha mayalanır Yumurta sarısı sürülür susama batırılır üzerine bıçakla çizik atılır ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir
Afiyet olsun