iltasyazilim
FD Üye
Sodalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 şişe sade soda
*3 yumurta (2 sinin sarısı üzerlerine sürmek için ayrılacak)
*2 yemek kaşığı kuru maya ya da 1 paket yaş maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*1 kilo un ( herkesde aynı gitmez siz de daha az da gidebilir daha çok da lütfen kontrollü ekleyin unu)
*
Sodalı Poğaça Tarifi Yapılışı
Sütü, sıvı yağı ve yoğurdu bir tencereye alıp ılıtalım asla sıcak olmamalı soğuk olursa maya aktifleşmez sıcak olursa mayayı öldürürsünüz, ılık olacak Bu sıvı karışımı ılıdıktan sonra yoğurma kabınıza alın Yumurtaların bir tanesini bütün olarak karışıma katın Diğer ikisinin sadece beyazını karışıma katıp sarılarını üzerine sürmek için ayırın Şekeri tuzu ve mayayı da ekleyin Bir kaç dakika bekleyip oda sıcaklığındaki sodayı da ekleyin Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın Un toparlandığı gibi ellerinizi yıkayıp sıvı yağla yağlayın ve yoğurmaya bu şekilde devam edin Eğer elinize yapışmış hamurla yoğurmaya çalışırsanız daha fazla un ekleme ihtiyacı duyarsınız bu da hamuru sertleştirir 10 dakika güzelce yoğurun hamuru ve sonra kabınızın üzerini streç filmle hava almayacak şekilde kapatın Bir saat güneşe koyun güzelce kabarsın Vaktiniz yoksa 50 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar bekletip mayalandırabilirsiniz Mayalanan hamurun havasını alıp bir kaç dakika yoğurun Hamurdan 4 eşit beze yapıp üzerini bir bezle örterek 15 dakika daha bekletin Daha sonra bir bezeyi unladığınız masanın üzerine alarak merdaneyle açıp 8 eşit parçaya bölün Geniş kısımlarına istediğiniz iç harcı koyarak sarın Bu şekilde diğer 3 bezeyi de açıp sarın tepsiye dizin ve bu şekilde yarım saat tepsi mayası için bir kenarda üzeri bezle örtülü şekilde bekletin Tepsi mayası olurken yumurta sarısı kesinlikle sürmüyoruz fırına atmadan önce sürüp hemen fırına atıyoruz Tepsi mayası yapmadan yumurtayı sürerseniz mayalanma olmaz Üzerine süreceğiniz yumurtaya bir çay kaşığı şeker ilave edip karıştırırsanız daha güzel kızartır Yarım saat beklettiğiniz poğaçalara yumurtaları da sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 25 dakika kadar pişirin Deneyenlerden sonuçları bekliyorum kolay gelsin??
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 şişe sade soda
*3 yumurta (2 sinin sarısı üzerlerine sürmek için ayrılacak)
*2 yemek kaşığı kuru maya ya da 1 paket yaş maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*1 kilo un ( herkesde aynı gitmez siz de daha az da gidebilir daha çok da lütfen kontrollü ekleyin unu)
*
Sodalı Poğaça Tarifi Yapılışı
Sütü, sıvı yağı ve yoğurdu bir tencereye alıp ılıtalım asla sıcak olmamalı soğuk olursa maya aktifleşmez sıcak olursa mayayı öldürürsünüz, ılık olacak Bu sıvı karışımı ılıdıktan sonra yoğurma kabınıza alın Yumurtaların bir tanesini bütün olarak karışıma katın Diğer ikisinin sadece beyazını karışıma katıp sarılarını üzerine sürmek için ayırın Şekeri tuzu ve mayayı da ekleyin Bir kaç dakika bekleyip oda sıcaklığındaki sodayı da ekleyin Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın Un toparlandığı gibi ellerinizi yıkayıp sıvı yağla yağlayın ve yoğurmaya bu şekilde devam edin Eğer elinize yapışmış hamurla yoğurmaya çalışırsanız daha fazla un ekleme ihtiyacı duyarsınız bu da hamuru sertleştirir 10 dakika güzelce yoğurun hamuru ve sonra kabınızın üzerini streç filmle hava almayacak şekilde kapatın Bir saat güneşe koyun güzelce kabarsın Vaktiniz yoksa 50 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar bekletip mayalandırabilirsiniz Mayalanan hamurun havasını alıp bir kaç dakika yoğurun Hamurdan 4 eşit beze yapıp üzerini bir bezle örterek 15 dakika daha bekletin Daha sonra bir bezeyi unladığınız masanın üzerine alarak merdaneyle açıp 8 eşit parçaya bölün Geniş kısımlarına istediğiniz iç harcı koyarak sarın Bu şekilde diğer 3 bezeyi de açıp sarın tepsiye dizin ve bu şekilde yarım saat tepsi mayası için bir kenarda üzeri bezle örtülü şekilde bekletin Tepsi mayası olurken yumurta sarısı kesinlikle sürmüyoruz fırına atmadan önce sürüp hemen fırına atıyoruz Tepsi mayası yapmadan yumurtayı sürerseniz mayalanma olmaz Üzerine süreceğiniz yumurtaya bir çay kaşığı şeker ilave edip karıştırırsanız daha güzel kızartır Yarım saat beklettiğiniz poğaçalara yumurtaları da sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 25 dakika kadar pişirin Deneyenlerden sonuçları bekliyorum kolay gelsin??