iltasyazilim
FD Üye
Sodalı Puf Yumuşacık Börek Tarifi İçin Malzemeler
*6 hazır yufka
*Yarım litre süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*250 gr kadar çökelekpeynir ya da tuzlu lor olabilir
*1 şişe maden suyusoda
Üzeri için;
*1 tatlı kaşığı susam ve çörekotu
*1 yumurta
Sodalı Puf Yumuşacık Börek Tarifi Yapılışı
1
*İçine ve üzerine serpmek için süt, soda ve yağ karışımını hazırlıyoruz
*Peynir ya da lorunuz tuzsuzsa bu sıvı karışıma tuz ekleyebilirsiniz, ben bu tarifte ekledim lorum tuzsuz olduğu için
*Ardından tepsi yağlandıktan sonra iki yufkayı alt zemine yayıyoruz, kenarları dışarıda kalsın ki bütün yufkalar bittikten sonra en üste kapatacağız
*İki yufkanın üzerine kaşıkla sıvı karışımı serpiyoruz
*Göz kararı ıslatalım
*Sonra peynirlor serpiliyor yine göz kararı pay edelim
*Üzerine yine yufka, sıvı karışım ve peynirlor sıralaması yufkalar bitene kadar üzleniyor
*6 Yufka en üstte kalacağı için sıvı karışıma yumurtayı ekliyoruz ve kalan karışımı en üste döküyoruz
*Susam ve çörekotunu serptikten sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
*Soda olduğu için bayatlamıyor ve yumuşacık lezzetli bir börek oluyor
*Kolay ve pratik misafir baskınlarında kurtarıcı oluyor??afiyet olsun
*6 hazır yufka
*Yarım litre süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*250 gr kadar çökelekpeynir ya da tuzlu lor olabilir
*1 şişe maden suyusoda
Üzeri için;
*1 tatlı kaşığı susam ve çörekotu
*1 yumurta
Sodalı Puf Yumuşacık Börek Tarifi Yapılışı
1
*İçine ve üzerine serpmek için süt, soda ve yağ karışımını hazırlıyoruz
*Peynir ya da lorunuz tuzsuzsa bu sıvı karışıma tuz ekleyebilirsiniz, ben bu tarifte ekledim lorum tuzsuz olduğu için
*Ardından tepsi yağlandıktan sonra iki yufkayı alt zemine yayıyoruz, kenarları dışarıda kalsın ki bütün yufkalar bittikten sonra en üste kapatacağız
*İki yufkanın üzerine kaşıkla sıvı karışımı serpiyoruz
*Göz kararı ıslatalım
*Sonra peynirlor serpiliyor yine göz kararı pay edelim
*Üzerine yine yufka, sıvı karışım ve peynirlor sıralaması yufkalar bitene kadar üzleniyor
*6 Yufka en üstte kalacağı için sıvı karışıma yumurtayı ekliyoruz ve kalan karışımı en üste döküyoruz
*Susam ve çörekotunu serptikten sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
*Soda olduğu için bayatlamıyor ve yumuşacık lezzetli bir börek oluyor
*Kolay ve pratik misafir baskınlarında kurtarıcı oluyor??afiyet olsun