iltasyazilim
FD Üye
Sodalı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*4, 5 – 5 su bardağı un
*2 yumurta ( Bütün olarak hamura ilave edilir)
*1 şişe maden suyu
*Yarım bardak su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı tuz
Arasına sürmek için;
*Eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ
İç Malzemesi;
*5 adet patates
*1 adet kuru soğan
*200 gr kıyma
*Tuz, karabiber
Sodalı Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı Çok zaman almadan yapılabileceğiniz pratik lezzetli, kat kat çıtır bir börek tarifim var
Elde açmaktan gözünüz korkmasın, böreğimiz sodalı olacağından, soda hamurunuzu kabartacak ve hamurunuzun maya kullanmadan daha kolay kabardığını göreceksiniz
Hamur kulak memesi kıvamında olacak şekilde yoğrulur, iç harç hazırlanana kadar biraz dinlenmeye bırakılır Dinlenen hamur üç bezeye ayrılır İlk beze açılır Açılan hamur yağlanır, zarf şeklinde katlanır biraz dinlendirilir Diğer iki hamur da aynı şekilde tekrarlanır Dinlenen hamurlar tekrar tepsi boyutuna göre açılır İlk hamur tepsiye yerleştirilir, üzerine iç malzemenin yarısı konur Diğer hamur da açılıp üzerine kapatılır Kalan iç harçta üzerine yayılır Üçüncü hamurumuzda açılıp tepsiye yerleştirilip, kalan yağ sürülür, dilimlenip üzeri kızarana kadar 180 derece pişirilir
Afiyet olsun
*4, 5 – 5 su bardağı un
*2 yumurta ( Bütün olarak hamura ilave edilir)
*1 şişe maden suyu
*Yarım bardak su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı tuz
Arasına sürmek için;
*Eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ
İç Malzemesi;
*5 adet patates
*1 adet kuru soğan
*200 gr kıyma
*Tuz, karabiber
Sodalı Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı Çok zaman almadan yapılabileceğiniz pratik lezzetli, kat kat çıtır bir börek tarifim var
Elde açmaktan gözünüz korkmasın, böreğimiz sodalı olacağından, soda hamurunuzu kabartacak ve hamurunuzun maya kullanmadan daha kolay kabardığını göreceksiniz
Hamur kulak memesi kıvamında olacak şekilde yoğrulur, iç harç hazırlanana kadar biraz dinlenmeye bırakılır Dinlenen hamur üç bezeye ayrılır İlk beze açılır Açılan hamur yağlanır, zarf şeklinde katlanır biraz dinlendirilir Diğer iki hamur da aynı şekilde tekrarlanır Dinlenen hamurlar tekrar tepsi boyutuna göre açılır İlk hamur tepsiye yerleştirilir, üzerine iç malzemenin yarısı konur Diğer hamur da açılıp üzerine kapatılır Kalan iç harçta üzerine yayılır Üçüncü hamurumuzda açılıp tepsiye yerleştirilip, kalan yağ sürülür, dilimlenip üzeri kızarana kadar 180 derece pişirilir
Afiyet olsun