Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soför

Soför
0
59

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Soför Şoför Sokaklarda sefâlet kol geziyordu Kim kime destek edecek, destek olacaktı? İşsizlik yaygındı Çevresi de perişandı Bir yanı yıkılmaya yüz tutmuş evceğizinin camından yola dürüst ümitsizce bakarken bir taksinin kapının önünde durduğunu, içinden de bir yolcunun indiğini gördü Aramak ancak taksi şoföründe az çok para olacaktı Çünkü müşteri indirmişti Tüm cesaretini ve ümidini toplayarak evden çıkıp yola koştu Yaklaşıp direksiyon başında arabasını hareket ettirmek üzere olan şoföre seslendi – Sakın beni dilenci falan zannetmeyin Üç çocuğumla üç gündür aç beklemekteyim Bu gidişle namusumu lekelenmemden korkmaya başladım Allah rızası için yardımda bulunun Ben açlıktan ölmeye razıyım Fakat çocuklarımın çığlıklarına dayanıklılık edemiyorum Beklenmedik bir anda gelen bu “Allah rızası için takviye talebi zaten kıtkanaat geçinen şoförü şaşırtmıştı Düşünmeye başladı Cebinde bir arz parası vardı var olmasına; oysa bu parayı aylardır biriktiriyordu Çünkü taksinin dört lastiği de kabaklaşmıştı Onları başkalaştırmak için çırpınıyordu Zaten akşamları eve gelince bayan da uyarı etmekten geri kalmıyordu: – Ne vakit değiştireceksin bu lastikleri? Birazcık geç kalsan, aklıma kötü şeyler geliyor Acaba bir kaza mı yaptı kabak lastiklerle?’ diye korku içinde bekliyorum O lahza için nefsi ve şeytan birlik olup vesvese vermeye başladılar: – Sen zaten kuvvet geçinen kimsesin Yardım edecek durumda değilsin Bas gaza, git yoluna! Ama imanı ve vicdanı da şöyle sesleniyorlardı: – Para dediğin şey böyle gün için lazım olur Belli olmaz Allah’ın rızasının nerede olduğu Biriktirdiğin parayı bu fakir hanıma vermelisin Tam yeridir Çocukları aç durumda, Onu namusunu kirleterek, para kazanma zorunda bırakmamalısın Nihayet nefsini ve şeytanını yenmiş, cebindeki lastik parasını tümüyle kadıncağıza uzatarak: – Al bacım, namusunla yaşa Bu para bir müddet seni idare eder Sonrasında da Allah diğer sebepler millet eder! Dedi Minnet etmemek için de anında gaza basıp oradan uzaklaşırken kadının: – Sen benim ihtiyacımı karşıladın, Allah da senin ihtiyacını karşılasın! duasını duydu Gün her tarafında kulaklarında çınlayan bu duaya daima (amin) dedi Akşam eve gelince beklediği soruyla yine muhatap oldu – Hâlâ değiştirmemişsin lastiklerini – Bir lastikçiyle anlaştım Yeni lastikler gelince derhal değiştirecek diyerek geçiştirdi Bu geçiştirme işi birkaç gün devam etti Bir akşam tekrar eve gelirken iyice bunalmış, “Bu kez ne diyeceğim? diye düşünürken umulmadık bir durumla karşılaşmıştı Bayan kendisine adres yazılı bir kağıt uzattı, sonra da şöyle dedi: – Bugün bir lastikçi geldi, şu adresi verdi “Yarın bana mutlaka gelsin, lastiklerini değiştireceğim deyip gitti Al şu adresi Kesin etmemişse de bunun izahını yapamamıştı Çünkü böyle bir lastikçi ile konuşmamıştı Merakla sabahı bekledi Birincil işi kağıttaki adrese gitmek oldu Garipliğe bakın fakat tamirciyi hiç görmemiş, buraya hiç gelmemişti Elindeki kağıdı uzatınca bir şaşkınlık iki tarafta da yaşandı Lastikçi: – “Sen o musun? deyip şoförün boynuna sarıldı, başladı hıçkıra hıçkıra ağlamaya Sonradan da şöyle devam etti: – Tam üç gündür Resûlüllah Aleyhisselam rüyama giriyor ve bana, “Şu adresteki şoförün lastiklerini değiştir, ödenti olarak da benim şefaatime nail ol buyuruyor Allah için söyle Sen ne türlü bir iyilik ettin, nasıl bir hayır dua aldın oysa Resûlüllah Aleyhisselam üç gündür beni uyarı ediyor, senin lastiğini değiştirmem için beni vazifelendiriyor?  

858,498Konular
982,040Mesajlar
30,022Kullanıcılar
Tunahan ArdaSon üye
Üst Alt