Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sofra Servis Takımları

Sofra Servis Takımları

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Sofra Servis Takımları
Sofra Servisi
Masa Düzeni





Tabaklar

Çorba Tabağı: 2223 cm büyüklüğünde çukur tabak

Kuver Tabağı: Salonun dekoruna yerinde genel gösterme için masanın üstüne önceden konan tabak

Yemek Yemek Tabağı: Adi düz tabak

Tatlı Tabağı: Yemek Yemek tabağından minik düz tabaklardır Salata tabağı ya da tatlı tabağı olarak kullanılır

Ekmek Tabağı: 1617 cm büyüklüğünde düz dairesel tabak

Et Suyu Fincanı: İki kulplu fincandır

Çatallar

Yemek Çatalı: Sıradan 4 taraklı çataldır 1920 cm büyüklüğündedir

Balık Çatalı: Üç taraklı, yaklaşık 1819 cm büyüklüğünde bir çataldır

Pasta Çatalı: Üç taraklıdır ve sol tarafındaki tarak daha kalındır Takriben 1516 cm büyüklüğündedir

Küçük Çatal: Normal yemek yemek çatalının azıcık küçüğüdür 4 taraklıdır Sofrada en çok kullanılan çatal cinsidir Yaklaşık 1718 cm büyüklüğündedir

Meyve Çatalı: Üç taraklıdır ve meyveye zahmetsizce batabilecek sivri uçları vardır Takriben 1718 cm büyüklüğündedir

İstiridye Çatalı: Üç taraklı ve yaklaşık 15 cm büyüklüğündedir Sol elde kullanılır, sağ elde ise soslu kısmı yemek için dere kaşığı kullanılır

Sosis Çatalı: İki ince uzun taraklı ve sivri uçlu bir çataldır

İstakoz Çatalı Kabuklu Deniz Ürünleri Çatalı: Bilhassa istakoz ve pavuryaların içindeki etleri çıkarmak için kullanılan bir çataldır İki ufak kadınsı vardır

Bıçaklar

Yemek Bıçağı: Adi yemek yemek bıçağıdır, yaklaşık 2122 cm büyüklüğündedir

Et Bıçağı: Sıradan yemek bıçağı ile aynı ama, azıcık daha ufak ve eti iyi kesmesi için ağzının bir kısmı ya da tamamı tırtıklıdır

Balık Bıçağı: Yaklaşık 1920 cm büyüklüğünde, keskin olmayan ve palet biçiminde bir bıçaktır

Meyve Bıçağı: Küçük bıçağın azıcık daha küçüğüdür ve daha keskindir

Küçük Bıçak: Yemek Yemek bıçağının küçüğüdür, yaklaşık 1920 cm büyüklüğündedir En fazla kullanılan bıçaktır Salata, tatlı, meyve ve ordövr yerken kullanılır

Peynir Bıçağı: Palet biçimindedir, her yerde bulunmaz ve yerine ufak bıçak kullanılabilir

Tereyağı Bıçağı: İki şekilde tereyağı bıçağı vardır Biri palet şeklindedir, öteki, ufak bıçağın küçüğüdür

Balık Yumurtası Bıçağı: İki çeşittir Biri mala biçiminde diğeri ağzı sapına eşdeğer bir bıçaktır Yaklaşık 1718 cm büyüklüğündedir

Kaşıklar







Çorba Kaşığı: Yaklaşık 20 cm büyüklüğündedir

Tatlı Kaşığı: Çorba kaşığının birazcık küçüğüdür, yaklaşık 1718 büyüklüğündedir

Et Suyu (Konsome) Kaşığı: Yuvarlak ağızlı kaşıktır

Buzlu Dere Kaşığı Kokteyl Kaşığı Frape Kaşığı: Uzun saplı çay kaşığı

Çay Kaşığı: Sıradan dere kaşığı, takriben 1314 cm büyüklüğündedir

Yumurta Kaşığı: Nehir kaşığı büyüklüğündedir

Kahve Kaşığı: Çay kaşığının birazcık küçüğüdür

Dondurma Kaşığı: Nehir kaşığı büyüklüğünde, kürek biçimli ve düz ağızlı bir kaşıktır

Servis Takımları

Salata Servis Çatalı Salata Servis Kaşığı: Yaklaşık 25 cm büyüklüğünde hafif çukur büyük çatal ve kaşık

Yemek Yemek Servis Çatalı Yemek Yemek Servis Kaşığı: Yemek dağıtmakta kullanılan takriben 2324 cm büyüklüğünde çatal ve kaşık

Balık Servis Çatalı Balık Servis Bıçağı: 4 taraklı, mala biçimli çatal ve geniş ağızlı palet biçimli bıçak Takriben 2425 cm büyüklüğündedirler

Ordövr Servis Çatalı Ordövr Servis Kaşığı: Geniş ağızlı, hafif çukur ve 4 kısa dişli çatal ve düz iki yanı hafif köşeli kaşık

Et Kesme Çatalı Et Kesme Bıçağı: Et kesmekte kullanılan sofra takımlarına uygun bıçak ve iki dişli çatal

Sebze Servis Kaşığı Sebze Servis Çatalı: Hafif çukur, düz uçlu ve iki yan uçları hafif köşelidir Takriben 2324 cm büyüklüğündedir

Çorba Kepçesi: Çorba servisi için kullanılır

Piliç Kesme Makası: En çok aile sofralarında piliç kesmek için kullanılan makas

Kuşkonmaz Servis Paleti: Izgaralı mala biçimli palet

Tost Servis Çatalı: Üç taraklı büyük çataldır

Pavurya Pensi: İstakoz ve böcek için de kullanılır

Kabuklu Deniz Ürünleri Servis Çatalı ve Servis Bıçağı: Yaklaşık 2829 cm büyüklüğünde 2 dişli çatal ve bıçak

Pasta Servis Pensi: Pastayı bozmadan kavrayabilecek geniş ağızlı pens

Ceviz Pensi: Peynir ile ceviz servis edildiğinde ceviz kırmaya yarayan pens

Şeker Pensi: Kesme şekeri tutmaya yarayan pens

Sos Kepçesi: Sos servis etmede kullanılır

Pudra Şekeri Servis Kaşığı: Altı kevgir gibi delinmiş büyük kaşık

Ekmek Bıçağı: Ekmek kesmeye yarayan büyük bıçak

Pasta Bıçağı: Büyük palet biçimli bıçak

Pat Servis Paleti: Su böreği, lazanya, fırın makarna vs servis etmeye yarayan palet

Pasta Servis Paleti: Mala biçimli bir palettir ve bir takım modellerinde bir tarafı azıcık keskindir

Dondurma Bıçağı: Büyük palet tipli bıçak *
 
858,481Konular
981,442Mesajlar
29,603Kullanıcılar
_yunusok_72Son üye
Üst Alt