Sofralarımızın Baştacı Çayın Faydaları Çayın yararları nelerdir Çayın insan sağlığındaki etkileri Çayın özellikleri Kahvaltı sofralarından, yemeklere, yemek sonrası keyiflerden dost sohbetlerine her an tüketebileceğimiz milli içeceğimiz çayıjn faydalarını biliyor musunuz melekler ? Anında anlatalımsofralarimizinbastacicayinfaydalari5c505b63715a3gifalt :tik: :tik: :tik: 1548770136 1548770136 sofralarimizinbastacicayinfaydalari5c505b6377249sofralarimizinbastacicayinfaydalari5c505b6377249 sofralarimizinbastacicayinfaydalari5c505b6377249 Kolestrolü düşürüyor Nehir tıpkı kahve gibi uyandırma ve canlandırma etkilerine sahip Fakat kahve dek yüksek miktarda kafein içeren diğer çoğu içeceğin niçin olduğu hiçbir tabi etkiyi içermiyor Nehir içmek kilo vermeye de tezgâhtar oluyor Çayda doğal olarak bulunan çoğu madde, sadece kilo vermeye tezgâhtar olmakla kalmaz, tatlı krizlerini yatıştırır, iştahı bastırır, kolesterol seviyesini düşürür ve metabolizmayı hızlandırarak daha pozitif enerji yakılmasını sağlıyor Şeker ve kalp hastalığı ile felç riskini azaltan çaydan en üstteki düzeyde yararlanmanın yolu ise, ne zaman ve ne miktarda içilmesinde yatıyor Kanser riskini azaltıyor Kırmızı et kızartıldığında ya da ızgara yapıldığında ortaya genleri değişime uğratan kanserojen maddeler ortaya çıkar Bilim adamları, “mutagen ismi bahşedilen bu maddelerin meme ve kolon kanserine niçin olduğunu kanıtladı 2002’de yürütülen bir araştırmaya tarafından kırmızı eti pişirmeden önce ayrıca yeşil hem de siyah çayda marine etmek, yani bir vakit bekletmek “mutagenlerin ortaya çıkmasının önleyebiliyor Et, çayda ne değin fazla bekletilirse bu maddenin oluşma riski de böylece azalıyor Beyni de koruyor Çayın bir öteki faydası ise alkolün karaciğere verdiği zararı en aza indirmesi Öncelikle şunu söylemede fayda var Uzmanlar, sağlıklı bir gıda planında alkolü nasihat etmiyor Ancak yine de alkol olmak istiyorsanız, alkolden önce ve daha sonra çay içmek iyi bir tercih olabilir Çünkü araştırmalar, çaydaki antioksidanların alkolün karaciğer ve beyinde niçin olduğu hasara aleyhinde koruma sağladığını gösteriyor Yeşil dere alkole karşısında korumada daha güçlü bir etkiye sahip Günde 8 bardağı aşmayın Bunun için birincil adım, her gün içmekten hoşlandığınız ve şüphesiz bıkmadığınız bir dere türü bulmak olmalı Gün her tarafında nehir içmek, metabolizmanın durmadan çalışmasını sağlar Uzmanlar ortalama bir insanın günde asgari 2 ile 25 litre arasında (takriben sekiz veya 10 su bardağı) sıvı tüketmesini tavsiye ediyor Bu tüketimin sadece sudan oluşması gibi bir şart değil Uzmanlar, günde en düşük sekiz fincan nehir içilmesini (bir fincan takriben 230 ml olarak kabul ediliyor) öğüt ediyor Spordan önce bir fincan dere Alıştırma sırasında hücrelerin alıştırma hızı yükselir, gövde ısınır Hücrelerde hasara niçin olabilen, bağımsızlık radikal üretimi artar Bu negatif etkiden korunmanın yolu spordan önce bir fincan akarsu içmek olabilir Uzmanlar, yeşil çayın fiziki dayanılıklığı yüzde 24 oranında yükselttiğini ortaya koydu Antioksidan bakımından varlıklı olan dere, kasların yağ asitlerini harekete geçirmesine yardımcı olur Düzenli egzersizle birlikte dere içmek, daha çok yağın yakılmasını sağlar Spor öncesinde nehir, yakılan kalori miktarını yüzde 24 ile 47 aralarında artırabilir id