Soğan Çayı Nasıl Yapılır?
Bağışıklığı Artıran Soğan Çayı: Uzmanlar, soğanın C vitamini üzere bağışıklık artırıcı besinler için kıymet biçilmez bir kaynak olduğunu öne sürüyor. Soğan çayı nasıl yapılır? İşte tanımı;
Gereksiniminiz Olacak Şeyler;
- 1 adet kabaca doğranmış soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 defne yaprağı
- Tatlandırıcı olarak 1-2 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)
- 2 su bardağı su
Bir tencere alın, 2 bardak su ekleyin. Orta ateşte 2-4 dakika kaynatın. Sonra kabaca doğranmış soğanları kaynar suya ekleyin. 2 dakika sonra ezilmiş sarımsağı ekleyin. Küçük kesimler halinde defne yaprağı ve karanfil ekleyin. Karışımı 10 dakika daha kaynatın. Suyun koyu kahverengiye dönüştüğünü fark edeceksiniz. Ateşi kapatın ve bardağa dökün. Biraz soğuduktan sonra tadı için bal ekleyin. Tatlandırıcı ekleyin (isteğe bağlı). Kendinizi taze ve enerjik hissetmek için her sabah için.
Soğan Çayının Faydaları
Soğuğu Önleyin
Muson mevsiminde ve biraz daha soğuk günlerde çocukların soğuk algınlığı ve öksürme mümkünlüğü daha yüksektir. Journal of European Clinical Nutrition'daki araştırmacılara nazaran, soğanlar, kandaki antioksidanların aktivitesini artırmada faydalı olan quercetin isimli bir elementle yüklüdür. Yalnızca bu değil, birebir vakitte soğuk bakterileri uzak tuttuğu bilinen C Vitamini var.
Hipertansiyonu Azaltır
European Clinical Nutrition mecmuasında yayınlanan çalışmada, soğandan yapılan çayın hipertansiyonu azaltabileceğini öne sürdü. Soğanda bulunan quercetin isimli bir element, kan pıhtı oluşumunu engelleyerek hipertansiyon riskini azaltır.
Tip-2 Diyabeti
Diyabet, dünyanın dört bir yanındaki insanların muzdarip olduğu en yaygın sıhhat meselelerinden biridir. Soğanlar, insülin gerilemesini artırmaya yardımcı olan glikoz cevabını düzgünleştirme eğilimindedir. Mutfak rafındaki son derece temel ögeleri kullanarak kolay mesken imali çay ile diyabeti denetim etmekten daha büyük bir şey olamaz.
Kanserde de faydalıdır
Son vakitlerde yapılan bir çalışmada soğan çayının kanser hücrelerinin büyümesini engellediği ve ayrıyeten kolon kanserini düzeltmeye yardımcı olduğu bulunmuştur. Soğan, kolonu pak tutmaya yardımcı olan çözünür lif içerir. Bu çözülebilir lifler, deri ve bağırsaklardaki toksini atarak kanser hücrelerinin oluşumunu maniler.