Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soğan doğrama şekilleri (resimli)

Soğan doğrama şekilleri (resimli)
0
147

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,677
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
37
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
61
Mutfaklarımızın vazgeçilmezidir soğan Her evde mutlaka olmalıdır Açıkcası olmazsa olmazlardandır denilebilir Peki soğan doğrama şekilleri hakkında bir bilginiz var mı? Yahut derhal resimlerle size soğan nasıl doğranır anlatalım


Yemeklik soğan doğrama:
Soğanın kabuklarını soyup ikiye bölün Kesme tahtasına tüz kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin daha sonra uç kısımlardan kök kısmına dürüst, kısa aralıklarla ve enine 34 indirilmiş atın Bu operasyon esnasında dağılmaması için soğanın kökünü en ince ayrıntısına kadar kesmeyin Ardındaki benzer şekilde düşey olarak muhakkak Buraya dek tamamsa artık yemeklik soğanlarımıza son halini verelim Gönder kısmından kök kısmına içten kesip küçük küpler elde edin



Piyazlık soğan doğrama:
Soğanın kabuklarını soyup ikiye bölün Kesme tahtasının üzerine yerleştirin Soğanın uç kısmından kök kısmına içten paralel olarak ince dilimler kesin Piyazlık kesim, adındnd anlaşıldığı gibi piyaz, salata, garnitürlerde kullanılır



Halka soğan doğrama:
Soğanın kabuğunu soyun sonra sırık kısmından minik bir tutam kesip düzleştirin soğanı kesme tahtasının üstüne yerleştirin Yelken Direği kısmından kök kısmına içten fazla kalın olmayan yuvarlak dilimler emin

*
 

Similar threads

Mutfaklarımızın vazgecilmezidir soğan Her evde mutlaka olmalıdır Acıkcası olmazsa olmazlardandır denilebilir Peki soğan doğrama şekilleri hakkında bir bilginiz var mı? Yoksa hemen resimlerle size soğan nasıl doğranır anlatalım Yemeklik soğan doğrama: Soğanın kabuklarını soyup ikiye bolun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
Yemek yaparken sebzeleri küp, jülyen, yarım ay, fare tekniği gibi birçok sebze doğrama şekli karşımıza çıkar. Sebzelerin koyulacak yemeğe göre yapılan bu doğrama şekilleri onların yemekle bütünlüğünü sağlıyor. Ayrıca yemeğin daha iyi ve çabuk pişmesine de sağlıyor. Peki şefler tarafından en çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
153
1 Saray Böreği 500 gr un 1 yumurta 150 gr eritilmiş tereyağı 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 1 su bardağı su Harç için 150 gr beyaz peynir 200 gr kıyma 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 5 soğan 1 yumurta Yarım su bardağı ayçiçeği yağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 50 gr dolmalık fıstık Tuz Karabiber 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
En soyut miraslardan biri yemek kültürünün Orta Asya mutfağındaki kokusunu takip ediyoruz, birbirinden hoş yemekler için haydi buyrun! 1. Beshbarmak Gereçler Hamuru için; 2 adet yumurta 1 su bardağı ılık su 3 su bardağı un (farklılık gösterebilir) Tuz Üzeri için; 1 adet kuru soğan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Tezgahtan aldığınız mis kokulu sulu domatesleri kullanarak mükemmeller yaratmak isteyenleri şöyle alalım... 1. Domates İçinde Yumurta Tanımı: 4 adet domates 4 adet yumurta 2 yemek kaşığı domates püresi 2 tatlı kaşığı zeytinyağı bir tutam karabiber ve tuz Domateslerin kapaklarını kesin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
858,506Konular
983,055Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt