iltasyazilim
FD Üye
Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler Sarmak için;
*1015 adet orta boy soğan
Haşlamak için;
*Su
İç harç için malzemeler
*1 kase büyüklüğünde kıyma,
*1 çay bardağı pirinç,
*Yarım demet maydanoz,
*1 adet orta boy soğan,
*2 yemek kaşığı sıvı yağ,
*1 yemek kaşığı su,
*Yarım yemek kaşığı salça,
*Tuz
*Karabiber
*Nane
*Pul biber
Sosu için;
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Üzerine çıkacak kadar sıcak su
Soğan Dolması Tarifi Yapılışı Kayınvalidemden öğrendiğim Harika bir tariftir Kendisini sevgiyle kucaklıyorum ??? hayatımda hiç dolma ağzıma koymazdım, o kadar sevmem yani hiç bir türlüsünü İlk duyduğumda soğandan dolma mı olurmuş? Ne tuhaf! Şeklinde bir tepki vermiş olsam da efsane tadı yattığımda favorim artık soğan dolması! Lokum gibi bi tadı var
Öncelikle soğanları kabuklarından soyuyoruz, tam ikiye bölmeyip bıçakla bütün soğanı yarım kesiyoruz, su da soğanlar kendini iyice bırakana kadar haşlıyoruz Yaklaşık 20 dk haşlanması gerekiyor Çatalı soğana sağladığınızda rahat bir şekilde soğanın sonuna kadar giriyorsa olmuş demektir
Öteki tarafta iç harç malzemelerini karıştırıyoruz Fotoğraflarda gösterilen gibi soğanları katman katman ayırdıktan sonra içine harç koyup gösterilen şekilde kapatıyoruz Tenceremize diziyoruz, sosu üzerine döküyoruz ve ortalama 25 dk pişiriyoruz
*1015 adet orta boy soğan
Haşlamak için;
*Su
İç harç için malzemeler
*1 kase büyüklüğünde kıyma,
*1 çay bardağı pirinç,
*Yarım demet maydanoz,
*1 adet orta boy soğan,
*2 yemek kaşığı sıvı yağ,
*1 yemek kaşığı su,
*Yarım yemek kaşığı salça,
*Tuz
*Karabiber
*Nane
*Pul biber
Sosu için;
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Üzerine çıkacak kadar sıcak su
Soğan Dolması Tarifi Yapılışı Kayınvalidemden öğrendiğim Harika bir tariftir Kendisini sevgiyle kucaklıyorum ??? hayatımda hiç dolma ağzıma koymazdım, o kadar sevmem yani hiç bir türlüsünü İlk duyduğumda soğandan dolma mı olurmuş? Ne tuhaf! Şeklinde bir tepki vermiş olsam da efsane tadı yattığımda favorim artık soğan dolması! Lokum gibi bi tadı var
Öncelikle soğanları kabuklarından soyuyoruz, tam ikiye bölmeyip bıçakla bütün soğanı yarım kesiyoruz, su da soğanlar kendini iyice bırakana kadar haşlıyoruz Yaklaşık 20 dk haşlanması gerekiyor Çatalı soğana sağladığınızda rahat bir şekilde soğanın sonuna kadar giriyorsa olmuş demektir
Öteki tarafta iç harç malzemelerini karıştırıyoruz Fotoğraflarda gösterilen gibi soğanları katman katman ayırdıktan sonra içine harç koyup gösterilen şekilde kapatıyoruz Tenceremize diziyoruz, sosu üzerine döküyoruz ve ortalama 25 dk pişiriyoruz