Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Soğan Halkası Nasıl Yapılır?

Soğan Halkası Nasıl Yapılır?
0
209

adanali

FD Üye
Katılım
Eki 20, 2019
Mesajlar
2,792
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
36
Konum
Adana
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
69
Ana yemeklerin yanında yan çıtır olarak ya da tek başına çerez niyetine soğan halkalarına kim hayır diyebilir... Görüntüsü ve çıtır lezzeti ile hemen hemen her damak tadına uygun olan bu özel tarifin yapılış aşamaları ve farklı tarifleri sizler için araştırdık. Elde ettiğimiz sonuçlar ve birbirinden leziz tarifleri yazımızın devamında bulabilirsiniz...

Soğan Halkası Nasıl Yapılır? 1

Soğan halkası yapımı kolay, yemesi zevkli tarifler arasındadır. En yaygın olarak uygulanan hali, çıtır soğan halkası olarak geçer. Cips niyetine de tüketebileceğiniz bu özel tarif şu şekildedir...

Çıtır Soğan Halkası
Malzemeler

2 adet büyük beyaz soğan,
1 su bardağı un,
1 adet yumurta,
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu,
1 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı),
1 tatlı kaşığı tuz,
Biraz karabiber,
1 su bardağı süt,
Yarım su bardağı mısır nişastası,
2 su bardağı kadar çekilmiş kuru ekmek ya da galeta unu.


Kızartmak için:

Sıvı yağı
Yapılışı

Soğan halkası yapılışı için soğanları 1 cm kalınlığında halkalar şeklinde dilimleyin. Hamuru için bir kap içinde unu, kabartma tozunu, sarımsak tozunu, tuzu ve karabiberi koyup karıştırın. Karışan malzemelerin üzerine yumurtayı ekleyin ve yine karıştırın.
En son yine karıştırarak sütü ilave edin ve homojen kıvam alana kadar çırpın. Bir kap içine galeta unu ya da çekilmiş ekmekleri alın. Başka bir kap içine nişastayı koyun. Hazırladığınız soğan halkalarını ilk önce yumurtalı karışıma ardından nişastaya bulayın. En son galeta ununa batırın ve derin bir tencere içinde kızgın yağda soğan halkalarını pişirin. Soğutmadan servis yapabilirsiniz.
Çıtır soğan halkası nasıl yapılır sorusuna cevabımızı verdikten sonra şimdi de başka bir tarif olan fırında soğan halkası yapımından bahsetmek istiyoruz. Fazla yağ sevmeyen ve daha pratik bir tarif isteyenler deneyebilir.
Soğan Halkası Nasıl Yapılır? 3
Fırında Soğan Halkası Tarifi
Malzemeler

3 adet soğan
1 çay kaşığı susam
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytin yağı
Soğan Halkası Nasıl Yapılır? 4

Yapılışı

Son derece pratik ve kısa sürede hazırlanan bu tarif için yine soğanları 1 cm kalınlığında halka olarak kesin. Bir kap içinde sos malzemelerini karıştırın. Soğanları bu sos içinde önlü arkalı bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine soğan halkalarını tek tek dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadra pişirin.
Soğan halkası nasıl yapılır video anlatımlı olarak da internet üzerinde pek çok yemek tarifi sitesinde yer almıştır. Bu nefis lezzeti evde hazırlamak için araştırma yaparken mutlaka bu videolardan da yardım almanızı öneririz. Çıtır ya da fırında soğan halkaları ile birlikte özel soslar çok hoş ikili tat oluşturuyor.
Damak tadınıza göre kendi sosunuzu kendiniz hazırlayabilir, misafirleriniz ya da sevdiklerinize de sunabilirsiniz. Özellikle çıtır soğan halkaları ile birlikte çok tüketilen özel bir sos tarifini de sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Çıtır Soğan Halkası Özel Sosu
Malzemeler

2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 dilim tuzlu beyaz peynir
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Dereotu
Soğan Halkası Nasıl Yapılır? 2

Yapılışı

Dereotunu istediğiniz miktarda alıp yıkayın ve ince ince kıyın. Sarımsağı ezin ya da rendeleyin. Bir kase içinde diğer malzemeler ile birlikte karıştırın. Çırpıcı yardımı ile pürüzsüz kıvam almasını sağlayın. Daha sonra çıtır soğan halkaları ile birlikte servis yapabilirsiniz.
Evde soğan halkası nasıl yapılır ve bu çıtır soğan halkası ile uyumlu en özel sos tarifini sizinle paylaştık. Afiyet olsun.
 

Similar threads

Çıtır Çıtır Soğan Halkası Tarifi İçin Malzemeler *23 tane soğan (ben büyük soğan kullandım) *2 yemek kaşığı nişasta *4 yemek kaşığı mısır unu *3 yemek kaşığı beyaz un *1 çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu *1 çay bardağı maden suyu *Tuz *Karabiber Bulamak için; *1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Sağlıklı Soğan Halkası Tanımı İçin Gereçler 1 – 2 adet kuru soğan (orta uzunluk yahut büyük boy)1 yumurta (2 adet soğan yaparsanız 2 yumurta)Tam buğday unu (kaplamak için)Galeta unu (kaplamak için)Toz soğan baharatıToz sarımsak baharatıTuz1 tatlı kaşığı sıvı yağ/zeytinyağ Sağlıklı Soğan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Fast Food restoranlarında ayıla bayıla yediğimiz soğan halkalarını artık evde yapabilirsiniz. Özellikle burgercilerde çok sık karşımıza çıkan soğan halkalarını, dondurulmuş halde alıp kızartabileceğiniz gibi kendi soğan halkanızı kendiniz de yapmak isterseniz hazırladığımız tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Çıtır Soğan Halkası Tarifi İçin Malzemeler *Yarım çay bardağı soda *2 kaşık un *1 küçük yumurta *2 yemek kaşığı sıvı yağ *Tuz *Soğan *Kızartmak için bol sıvı yağ Çıtır Soğan Halkası Tarifi Yapılışı İlk olarak soğanları halka halka kesiyoruz Daha sonra kalan malzemeleri bir kapta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Soğan Halkası Tanımı İçin Malzemeler 3 orta uzunluk kuru soğan1 adet yumurta1 çay bardağı süt1 çay kaşığı hamur kabartma tozuTuzKarabiberUn Bulamak için; Galeta unu Kızartmak için; Sıvı yağ Soğan Halkası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Merhabalar öncelikle yumurta ve sütü bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
174
858,477Konular
981,291Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt