Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soğan Pidesi (Sebzeli Pide)

Soğan Pidesi (Sebzeli Pide)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Soğan Pidesi (Sebzeli Pide) Tarifi İçin Malzemeler İç Harcı İçin;


*3 adet orta boy patlıcan
*8 adet çarliston biber
*6 adet orta boy patates
*3 adet orta boy soğan
*3 adet orta boy domates
*1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Hamuru İçin;
(İsteğe göre fırından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz veya hamuru kendiniz mayalayabilirsiniz)


*1 kilo un
*1 paket hazır (10 gram) maya
*1 tutam tuz
*Ilık su

Üzeri İçin;


*3 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Soğan Pidesi (Sebzeli Pide) Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce hamurumuzu mayalayalım ve daha sonra hamurumuzun mayasının gelmesini bekleyelim, hamurun mayası gelinceye kadar iç harcımızı hazırlayalım
*İlk önce soğanları yemeklik soğandan biraz daha iri doğrayalım
*Daha sonra patates, biber ve patlıcanları küp küp doğrayalım
*Uygun bir tencerede soğanları ayçiçek yağı ile biraz öldürelim, biraz diri kalacak şekilde öldürdüğümüz soğanların üzerine diğer malzemeleri katıp güzelce karıştıralım
*15 dakika kadar arada karıştırarak öldürelim, en son üzerine küp küp doğradığımız domatesleri de ekleyip tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika kadar pişirip altını kapatalım ve ılık hale gelmesini bekleyelim
*Mayası gelen hamurdan 4 adet eşit toplar yapalım ve 5 dakika kadar dinlendirelim
*Dinlenen hamurlara 3 adetini tatlı tabağı büyüklüğümde açalım ve aralarına ayçiçek yağı dökerek üst üste koyalım, üst üste koyduğumuz hamurları tepsi büyüklüğünde açalım ve yağladığımız tepsiye serelim
*Tepsiye serdiğimiz hamurun kenarlarını biraz tepsini kenarlarına doğru yükseltelim
*Daha sonra hazırladığımız harcı tepsiye her yerine eşit derecede döşeyelim
*En son kalan hamurumuzu harcın üzerini örtecek şekilde açalım ve harcın üzerine döşeyelim ve tepsinin kenarlarına doğru uzattığımız hamuru üst kapakla birlikte aynı sıkıştırarak kapatalım
*En son üzerine yoğurt ve ayçiçek yağıyla hazırladığımız sosu sürerek 200240 derece fırında pişirelim fırın ısısı bazı fırınlara göre değişebiliyor (mini fırın ve davlumbaz)
*Pişen pidenin üzerine biraz su serpiştirerek temiz bir örtü ile kapatılır ve sıcak sıcak servis yapılır yanında ayran ve çay çok güzel gidiyor ben ayran ile tavsiye ederim
 
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt