Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soğanın acısı nasıl alınır? Kuru soğan acısı nasıl çıkar?

Soğanın acısı nasıl alınır? Kuru soğan acısı nasıl çıkar?
0
49

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
soganin_acisi_nasil_alinir_kuru_sogan_acisi_nasil_cikar_1589361880_8993.JPG

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan soğan, neredeyse tüm yemeklere, salatalara eklenebilen bir besindir. Tam bir antioksidan kaynağı soğan mideyi rahatsız etmemesi için acısını alabilirsiniz. Nasıl mı? İşte soğanın acısı alan yöntemler haberimizin detaylarında.

Uzmanların vücuda faydalı olduğunu söylediği ve sık sık tüketilmesi gerektiğini vurguladığı soğan içerisindeki C vitamini ve diğer besinler kanserin kontrol edilmesine yardımcı olur ve ayrıca cildi ve saçı güçlendirir. Ayrıca bağışıklık sitemini ciddi oranda güçlendiren soğanı Türk mutfağında tüm yemeklerin içerisinde kullanılırız. Annelerimizin yemeklere lezzet kattığını söylediği soğan, kebap masalarının da vazgeçilmezidir. Sarımsak gibi kokusu ve acılığı olan sebzelerin başında gelen soğanın bu durumdan şikayetçi olanlar için muhteşem bir haberimiz var. Soğanı çiğden tüketilmek istediğinde mutlaka birkaç yöntemle yumuşatılıp acısının alınması gerekiyor. Peki bu nasıl yapılır?

vYYtz_1585652283_7347.jpg

SOĞANIN ACISI NASIL ALINIR?

Soğanları doğramadan önce süre buzlukta ya da soğuk suyun içinde bekletmek gözlerinizi yakmaya bir nebze olsun engel olacaktır.

Doğradığınız soğanları buzlu soğuk suyun içerisine atarak acısının çıkmasını sağlayabilirsiniz.Bu suyun içerisine 1 tatlı kaşığı sirke ve 1 çay kaşığı da tuz atarsanız tüm acılığını alacaktır. 10 dakika kadar bekletip süzdürdükten sonra kullanabilirsiniz.

Xozqk_1585653660_1164.jpg

Bir diğer yöntem ise tuzla ovmak. Bir kabın içerisine aldığınız doğranmış soğanlarınızın üzerine tuz ilave edin. Birkaç dakika bekletin. Ardından da birkaç dakika boyunca ovun. Süzgecin üzerine alıp sudan geçirin ve suyunu akıtın. Bu sayede de acılığı tamamen çıkmış olacaktır.
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,988Kullanıcılar
cnrkl_77Son üye
Üst Alt