Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soğanın İnsan Sağlığına Faydaları Ve Zararları

Soğanın İnsan Sağlığına Faydaları Ve Zararları
0
150

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Soğan
çok yararlı bir besindir Enfeksiyona bağlı hastalıklara karşı korur Soğanın içinde demir, lif, potasyum, kükürt, B ve C vitamini vardır Soğanın birçok çeşidi vardır Bunlar, kuru soğan, yeşil soğan, beyaz soğan, kırmızı soğandır Hepsinin farklı farklı ve çok fazla oranda faydaları vardır Soğan neredeyse tüm yemeklerin ana maddesidir Soğan yemeklerde, salatalarda pişmiş ve çiğ olarak tüketilebilir Soğan lezzet verir Soğan her mevsim bulunabilir
Bu yüzden taze tüketilmesin de yarar vardır Soğanın suyu da şifalıdır Daha çok bal ile tüketilir Bu daha çok öksürüğe iyi gelir Her yaştan insan soğan tüketmelidir Günde 3 4 adetten fazla tüketilmemelidir Türkiye?nin her yerinde yetişebilir Fakat özellikle Trakya bölgesinde tarımı yaygındır Bununla birlikte Balıkesir , Bursa, Bandırma, Amasya, Çorum, Tokat, Kastamonu, Hatay ve Denizli illerinde daha çok yetiştirilir
Soğanın Faydaları
Soğanın faydaları çok fazladır Bunları maddelersek;
Bağırsak ve sindirim sistemindeki enfeksiyona bağlı hastalıklara iyi gelir
Gazın giderilmesine yardımcı olur
– Soğanın doğal antibiyotik olmasından kaynaklı olarak kalp sağlığının da koruyucusudur
– Soğuk algınlığına iyi gelir
– Kansere yakalanma riskini azaltır
Kolesterolü dengede tutar
Cilt ve ağız sağlığına faydalıdır
– Ağız ve diş sağlığını korur
Kandaki şeker seviyesini dengede tutar
Damar sertliğine iyi gelir
– Kemik sağlığı için de soğan faydalıdır
Sindirimi kolaylaştırır
– Alerjilerden korur
Öksürük ve bronşite iyi gelir
Balgam sökücüdür
Adet düzensizliğini düzenler
Metabolizmayı güçlendirir
Serbest radikallere karşı etkilidir
Antioksidan özelliği sayesinde kan aracılığı ile tüm vücuda ulaşır
Kan inceltici özelliği vardır
– Boğaz iltihabına iyi gelir
– Yemekten önce az tüketilirse iştah açıcıdır
– Soğan çok tüketilirse iştah kapatır
– Ağrı kesici özelliğe sahiptir
Soğanın Zararları
Soğanın zararları yok denecek kadar azdır Bunlar;
– Yemek borusunda yanma hissi verebilir
Mide ekşimesine yol açabilir
– Kandaki şekeri düşürdüğü için şeker hastaları dikkatli tüketmelidir
Ağız kokusu yapabilir bu yüzden toplum içine çıkılacağı vakitler daha dikkatli tüketilmelidir
Basur kanamaları olan hastalar soğanı az tüketmelidir
– Soğanın içinde bulunan kükürt sebebiyle fazla tüketildiğinde zehirlemeye kadar varabilen etkiler ortaya çıkabilir
Soğanın uyuşturucu etkisi de olabilir
 

Similar threads

Soğanın Faydaları SOĞAN: A, B ve C vitaminleri ile potasyum, magnezyum, kalsiyum, sodyum, iyot, fosfor ve kükürt mineralleri bakımından oldukça zengindir Soğanın Faydaları: Cisim direncini arttırır ve vücuda şiddet verir Zihinsel ve fiziksel yorgunluğu giderir Bağışıklık sistemini güçlendirir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Sağlığımız açısından önemli bir gıda olan kuru soğan neye iyi gelir, hangi hastalıkları tedavi eder ve kuru soğan kürü nasıl hazırlanır tüm bu soruların yanıtlarına makalemizde sizler için yer verdik İşte, kuru soğan kürü tarifi ve kuru soğanın yararları İnsan sağlığı açısından büyük bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
ALT :wwwlarcomupluploadssoganinfaydalari57171soganinfaydalari57171ALT Yapılan incelemeler, soğanın 5000 yıldan daha önceye uzanan bir dönemden beri yetiştirilmeye başlandığını kanıtlar Peki 5000 yıldır sofralar süsleyen ve her yemeğin içine yakışan soğanın faydalarını biliyor musunuz? Soğan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Soğan faydası SOĞAN: A, B ve C vitaminleri ile potasyum, magnezyum, kalsiyum, sodyum, iyot, fosfor ve kükürt mineralleri bakımından epeyce zengindir Soğanın Faydaları: Karoser direncini arttırır ve vücuda güç verir Zihinsel ve maddesel yorgunluğu giderir Bağışıklık sistemini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Soğanın Mucize Faydaları Diş çürümesi ve oral enfeksiyonlara karşısında etkilidir Ham olarak çiğnendiğinde 23 dakika içerisinde ağızdaki bakteri ve mikropların ölmesini sağlar Soğan kan sulandırıcı etkisiyle kardiyovasküler hastalıklardan kişiyi korur Bal ve zeytinyağı ile karıştırılarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
143
858,536Konular
981,827Mesajlar
32,343Kullanıcılar
ahmet7uij .Son üye
Üst Alt