iltasyazilim
FD Üye
Soğanlama tarifi için malzemeler
Malzemeler
8
10 soğan1 kg kıyma4
5 domates3
4 sivribiber7
8 dal maydanoz1 çorba kaşığı domates salçası100 gr tereyağıTuz
kırmızı pulbiber
karabiberHamur için: 3 su bardağı un1 yumurta2 çorba kaşığı sıvıyağ1 su bardağı suTuz
Soğanlama hazırlanışı
Soğan, sivribiber ve maydanozu temizleyip kıyın Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın 2 kaşık tereyağını tavada eritip soğan ve biberi kavurun Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin Domates, karabiber, pulbiber ve tuz ekleyip 5 dakika daha kavurun Maydanozu ilave edip tavayı ocaktan alın
Unu hamur yoğurma kabına eleyin Yumurta, sıvıyağ, tuz ve su ilave edip yoğurun Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayın Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın Hamurun yarısına hazırladığınız malzemeden yerleştirip diğer yarısını üzerine kapatın ve kenarlarını bastırın Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün Hamurları kızgın sac üzerinde önlü arkalı kızartın Tereyağla yağlayıp sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Malzemeler
8
10 soğan1 kg kıyma4
5 domates3
4 sivribiber7
8 dal maydanoz1 çorba kaşığı domates salçası100 gr tereyağıTuz
kırmızı pulbiber
karabiberHamur için: 3 su bardağı un1 yumurta2 çorba kaşığı sıvıyağ1 su bardağı suTuz
Soğanlama hazırlanışı
Soğan, sivribiber ve maydanozu temizleyip kıyın Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın 2 kaşık tereyağını tavada eritip soğan ve biberi kavurun Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin Domates, karabiber, pulbiber ve tuz ekleyip 5 dakika daha kavurun Maydanozu ilave edip tavayı ocaktan alın
Unu hamur yoğurma kabına eleyin Yumurta, sıvıyağ, tuz ve su ilave edip yoğurun Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayın Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın Hamurun yarısına hazırladığınız malzemeden yerleştirip diğer yarısını üzerine kapatın ve kenarlarını bastırın Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün Hamurları kızgın sac üzerinde önlü arkalı kızartın Tereyağla yağlayıp sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun