Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soğanlama

Soğanlama

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Soğanlama tarifi için malzemeler
Malzemeler

8
10 soğan1 kg kıyma4

5 domates3

4 sivribiber7

8 dal maydanoz1 çorba kaşığı domates salçası100 gr tereyağıTuz

kırmızı pulbiber
karabiberHamur için: 3 su bardağı un1 yumurta2 çorba kaşığı sıvıyağ1 su bardağı suTuz

Soğanlama hazırlanışı
Soğan, sivribiber ve maydanozu temizleyip kıyın Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın 2 kaşık tereyağını tavada eritip soğan ve biberi kavurun Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin Domates, karabiber, pulbiber ve tuz ekleyip 5 dakika daha kavurun Maydanozu ilave edip tavayı ocaktan alın

Unu hamur yoğurma kabına eleyin Yumurta, sıvıyağ, tuz ve su ilave edip yoğurun Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayın Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın Hamurun yarısına hazırladığınız malzemeden yerleştirip diğer yarısını üzerine kapatın ve kenarlarını bastırın Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün Hamurları kızgın sac üzerinde önlü arkalı kızartın Tereyağla yağlayıp sıcak olarak servis yapın

Afiyet olsun

 
858,498Konular
982,047Mesajlar
30,025Kullanıcılar
emre0544Son üye
Üst Alt