iltasyazilim
FD Üye
Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 orta boy kuru soğan
*Dolu dolu 1 yemek kaşığı tel şehriye
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Tepeleme 1 çay kaşığı tuz
*1 fiske kimyon
*1 fiske pulbiber
*1 adet tavuk bulyon
*2 su bardağı kaynar su
Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Öncelikle tenceremize yağları koyup, altını orta ateşte harlıyoruz Bu esnada kuru soğanı yemeklik doğrayıp tencereye ekliyoruz, iyice şeffaflaşana kadar kavuruyoruz Sonra tel şehriyeyi tereyağ ile bir süre kavuruyoruz Ardından bulguru ve tuz ile baharatları ekleyip hepsini harmanlıyoruz1 bardak kaynar suyun içinde bulyonu eritiyoruz, bu su ile beraber 1 bardak suyu daha tencereye ilave edip bir iki defa karıştırıyoruz Ateşi biraz kısıp kapağını kapatıyoruz ve pilavın suyunu çekmesini bekliyoruz Pilavımız suyunu çektiğinde ocağı kapatıyoruz ve kapak ile tencere arasına temiz bir havlu ya da bez koyup demlenmeye bırakıyoruz Lezzetli bir pilavdır, deneyeceklere afiyet olsun
*1 orta boy kuru soğan
*Dolu dolu 1 yemek kaşığı tel şehriye
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Tepeleme 1 çay kaşığı tuz
*1 fiske kimyon
*1 fiske pulbiber
*1 adet tavuk bulyon
*2 su bardağı kaynar su
Soğanlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Öncelikle tenceremize yağları koyup, altını orta ateşte harlıyoruz Bu esnada kuru soğanı yemeklik doğrayıp tencereye ekliyoruz, iyice şeffaflaşana kadar kavuruyoruz Sonra tel şehriyeyi tereyağ ile bir süre kavuruyoruz Ardından bulguru ve tuz ile baharatları ekleyip hepsini harmanlıyoruz1 bardak kaynar suyun içinde bulyonu eritiyoruz, bu su ile beraber 1 bardak suyu daha tencereye ilave edip bir iki defa karıştırıyoruz Ateşi biraz kısıp kapağını kapatıyoruz ve pilavın suyunu çekmesini bekliyoruz Pilavımız suyunu çektiğinde ocağı kapatıyoruz ve kapak ile tencere arasına temiz bir havlu ya da bez koyup demlenmeye bırakıyoruz Lezzetli bir pilavdır, deneyeceklere afiyet olsun