iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
300 gr Arpacık Soğanı
3 Diş Sarmısak
1 kg Dana Eti
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Tatlı Kaşığı Pulbiber
3 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Su Bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Kekik
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğan ve sarmısağı soyun Soğanı ikiye bölün Sarmısağı ezin Eti (3cm büyüklüğünde) kuşbaşı doğrayın Margarini büyük bir tencerede eritin Eti tencereye alıp kavurup tencereden alın Soğan ve sarmısağı aynı tencereye ilave edip kavurun Ardından tekrar eti ekleyin Pul biber, kekik, tuz ve karabiberle tatlandırın Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin Bir miktar et suyunu ilave edip çekmesini bekleyin Bu işlemi bir iki kere daha tekrar edin
Et suyunun kalanını tencereye ekleyin Eti kısık ateşta ve tencerenin kapağını kapatarak 80 dakika kadar pişirin Pişme süresinin sonunda tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın Kavurmayı tabaklara paylaştırarak servis yapın
Öneri: Bayramdan sonra eti değerlendirmek için malzemeleri değiştirerek tekrar kavurma yapabilirsiniz Örneğin kavurmaya mantar katabilirsiniz Bunun için tarifi aynen yukarıda verildiği gibi uygulayıp soğanları kavururken mantarı ilave edin Mantarı kısa süre kavurup eti ekleyin Ardından tarifin kalan kısmını uygulamaya geçebilirsiniz
Kolayca kavurmak Eti kavurmak için kalın tabanlı veya teflon bir tencere kullanın Bir miktar yağ eritin ve eti ilave edip kavurmaya başlayın
300 gr Arpacık Soğanı
3 Diş Sarmısak
1 kg Dana Eti
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Tatlı Kaşığı Pulbiber
3 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Su Bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Kekik
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğan ve sarmısağı soyun Soğanı ikiye bölün Sarmısağı ezin Eti (3cm büyüklüğünde) kuşbaşı doğrayın Margarini büyük bir tencerede eritin Eti tencereye alıp kavurup tencereden alın Soğan ve sarmısağı aynı tencereye ilave edip kavurun Ardından tekrar eti ekleyin Pul biber, kekik, tuz ve karabiberle tatlandırın Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin Bir miktar et suyunu ilave edip çekmesini bekleyin Bu işlemi bir iki kere daha tekrar edin
Et suyunun kalanını tencereye ekleyin Eti kısık ateşta ve tencerenin kapağını kapatarak 80 dakika kadar pişirin Pişme süresinin sonunda tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın Kavurmayı tabaklara paylaştırarak servis yapın
Öneri: Bayramdan sonra eti değerlendirmek için malzemeleri değiştirerek tekrar kavurma yapabilirsiniz Örneğin kavurmaya mantar katabilirsiniz Bunun için tarifi aynen yukarıda verildiği gibi uygulayıp soğanları kavururken mantarı ilave edin Mantarı kısa süre kavurup eti ekleyin Ardından tarifin kalan kısmını uygulamaya geçebilirsiniz
Kolayca kavurmak Eti kavurmak için kalın tabanlı veya teflon bir tencere kullanın Bir miktar yağ eritin ve eti ilave edip kavurmaya başlayın