Soğanlı Kavurma yumurtalı mantar kavurma soğanlı kavurma soğanlı mantar yumurtalı soğan kavurması soganlı kavurması Malzemeler 300 gr Arpacık Soğanı 3 Diş Sarmısak 1 kg Dana Eti 2 Çorba Kaşığı Margarin 2 Tatlı Kaşığı Pulbiber 3 Çorba Kaşığı Domates Salçası 2 Su Bardağı Et Suyu 2 Çorba Kaşığı Kekik Tuz, Karabiber Yapilis Tarifi Soğan ve sarmısağı soyun Soğanı ikiye bölün Sarmısağı ezin Eti (3cm büyüklüğünde) kuşbaşı doğrayın Margarini büyük bir tencerede eritin Eti tencereye alıp kavurup tencereden alın Soğan ve sarmısağı benzer tencereye ek edip kavurun Arkasında bitmiş eti ekleyin Pul biber, kekik, tuzlu ve karabiberle tatlandırın Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin Bir miktar et suyunu ek edip çekmesini bekleyin Bu işlemi bir iki kez daha bitmiş edin Et suyunun kalanını tencereye ekleyin Eti kısık ateşta ve tencerenin kapağını kapatarak 80 dakika değin pişirin Pişme süresinin sonunda her tarafta tuz ve karabiberle tatlandırın Kavurmayı tabaklara paylaştırarak servis yapın id Öneri: Bayramdan daha sonra eti değerlendirmek için malzemeleri değiştirerek her tarafta kavurma yapabilirsiniz Mesela kavurmaya mantar katabilirsiniz Bunun için tarifi aynen yukarıda verildiği gibi uygulayıp soğanları kavururken mantarı ilave edin Mantarı kısa süre kavurup eti ekleyin Ardındaki tarifin kalan kısmını uygulamaya geçebilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.