iltasyazilim
FD Üye
Soğanlı Kuzu Gerdan Malzemeleri
Ayçiçek yağı
1 su bardağı un
4 adet kuzu gerdan
1015 adet arpacık soğan
810 adet iri boy sarımsak
1 yemek kaşığı acı biber salçası
5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Unu genişçe bir tabağa koyun, gerdanları teker teker una bulayın ve tencerenizi ocağa alın
Bir parça ayçiçek yağı ekleyip iyice yağınızı ve tencerenizi ısıtın Unladığınız gerdanları iyice mühürleyin ve kenara alın
Aynı tencereye arpacık soğanları ve sarımsakları koyup kavurun, kavrulan soğanlara biber salçasını ilave edin ve kavurmaya devam edin
Salça da yeteri kadar kavrulduktan sonra gerdanları tekrar tencerenin içerisine alıp suyunu ilave edin
Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra önce yüksek ateşte kaynatıp, ardından orta ateşte alıp 1,5 – 2 saat kadar pişirin
Pişen gerdanları sıcak servis edin
Ayçiçek yağı
1 su bardağı un
4 adet kuzu gerdan
1015 adet arpacık soğan
810 adet iri boy sarımsak
1 yemek kaşığı acı biber salçası
5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Unu genişçe bir tabağa koyun, gerdanları teker teker una bulayın ve tencerenizi ocağa alın
Bir parça ayçiçek yağı ekleyip iyice yağınızı ve tencerenizi ısıtın Unladığınız gerdanları iyice mühürleyin ve kenara alın
Aynı tencereye arpacık soğanları ve sarımsakları koyup kavurun, kavrulan soğanlara biber salçasını ilave edin ve kavurmaya devam edin
Salça da yeteri kadar kavrulduktan sonra gerdanları tekrar tencerenin içerisine alıp suyunu ilave edin
Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra önce yüksek ateşte kaynatıp, ardından orta ateşte alıp 1,5 – 2 saat kadar pişirin
Pişen gerdanları sıcak servis edin