iltasyazilim
FD Üye
Soğanlı Pide Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
*6 su bardağı un
*1 su bardağı süt
*1 yumurta sarısı
*1 çorba kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Tuz
İç malzemesi;
*1 kg soğan (yaklaşık orta büyüklükte 10 adet soğan)
*1,5 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı su
*300 gr beyaz peynir
*1 demet dereotu
*1 demet maydanoz
*Karabiber, tuz
Soğanlı Pide Nasıl Yapılır? Yapılışı Hamuru yoğuracağımız kaba unu boşaltalım Mayamızı ılık sütün içine koyup toz şekeri ilave edip kabarmasını sağlayalım*Hazırladığımız mayayı una ilave ederek yoğuralım, tabi tuzunu da unutmayalım*Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edip yoğuralım sonra hazır olan hamuru üzerini kapatarak 20 dakika dinlendirelim*Hamurumuz dinlenirken içini hazırlayalım
Soğanları robotta doğrayalım (soğanları elinizde küp küp doğrarsanız saha iyi olur, ben doğrayamadığım için robot kullandım Elde doğranınca çok sulanmaz ) Soğanları bir tencerere koyup üzerine yarım su bardağı su döküp soğanlar suyunu çekene kadar pişirin*Pişen soğanların üzerine 1, 5 çay bardağı sıvı yağ ilave edip kavuralım ve kavrulan soğanları ocaktan alıp soğumaya bırakalım*Maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayalım İçine beyaz peyniri ufalayalım ve bu karışımı soğuyan soğanlara ilave edip tuzunu, karabiberini ekip harcımızı hazırlayalım
Kabaran hanuru bir kez daha yoğurup ikiye bölelim Yağladığımız tepsiye el yordamı ile açalım ( ben bu aşamada yağlı kağıdımı tepsi büyüklüğünde kesip üzerine tekrar yağlı kağıt koyup merdane ile tepsinin şeklini almasını sağladım Tavsiye ederim kolay oluyor) Açtığımız hamura harcımızı yayıp üzerine kalan hamuru ( kalan hamuru da yağlanmış kağıtla açtım ) da döşeyelim
Fırına vermeden önce üç parmak genişliğinde kare kare keselim Bıçakla üzerlerine şekil verelim 20 dakika daha dinlendirip üzerine yumurta sarısını sürüp 200 derecede 20 dakika pişirelim Afiyet olsun
*6 su bardağı un
*1 su bardağı süt
*1 yumurta sarısı
*1 çorba kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Tuz
İç malzemesi;
*1 kg soğan (yaklaşık orta büyüklükte 10 adet soğan)
*1,5 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı su
*300 gr beyaz peynir
*1 demet dereotu
*1 demet maydanoz
*Karabiber, tuz
Soğanlı Pide Nasıl Yapılır? Yapılışı Hamuru yoğuracağımız kaba unu boşaltalım Mayamızı ılık sütün içine koyup toz şekeri ilave edip kabarmasını sağlayalım*Hazırladığımız mayayı una ilave ederek yoğuralım, tabi tuzunu da unutmayalım*Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edip yoğuralım sonra hazır olan hamuru üzerini kapatarak 20 dakika dinlendirelim*Hamurumuz dinlenirken içini hazırlayalım
Soğanları robotta doğrayalım (soğanları elinizde küp küp doğrarsanız saha iyi olur, ben doğrayamadığım için robot kullandım Elde doğranınca çok sulanmaz ) Soğanları bir tencerere koyup üzerine yarım su bardağı su döküp soğanlar suyunu çekene kadar pişirin*Pişen soğanların üzerine 1, 5 çay bardağı sıvı yağ ilave edip kavuralım ve kavrulan soğanları ocaktan alıp soğumaya bırakalım*Maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayalım İçine beyaz peyniri ufalayalım ve bu karışımı soğuyan soğanlara ilave edip tuzunu, karabiberini ekip harcımızı hazırlayalım
Kabaran hanuru bir kez daha yoğurup ikiye bölelim Yağladığımız tepsiye el yordamı ile açalım ( ben bu aşamada yağlı kağıdımı tepsi büyüklüğünde kesip üzerine tekrar yağlı kağıt koyup merdane ile tepsinin şeklini almasını sağladım Tavsiye ederim kolay oluyor) Açtığımız hamura harcımızı yayıp üzerine kalan hamuru ( kalan hamuru da yağlanmış kağıtla açtım ) da döşeyelim
Fırına vermeden önce üç parmak genişliğinde kare kare keselim Bıçakla üzerlerine şekil verelim 20 dakika daha dinlendirip üzerine yumurta sarısını sürüp 200 derecede 20 dakika pişirelim Afiyet olsun