iltasyazilim
FD Üye
Soğuk Çorba (Sıcak Günlerin Vazgeçilmezi) Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı aşurelik buğday
*12 çay bardağı nohut
*12 çay bardağı kuru fasulye
*1 kahve fincanı mısır yarması (Ben beyaz mısır kullandım)
*1 yemek kaşığı tuz (İsteğe göre artırıp, azaltılabilir
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 kg yoğurt (Ev yoğurtu olursa süper oluyor)
Üzeri için
*1 bağ dereotu
Soğuk Çorba (Sıcak Günlerin Vazgeçilmezi) Tarifi Yapılışı Akşamdan (yağ hariç) tüm malzemeleri yıkayıp (birkaç defa) üzerine dört parmak geçecek kadar su koyup sabaha kadar bekletiyoruz Sabah suyunu döküp bir defa da yıkayıp, düdüklü tencereye koyuyoruz Üzerini dört parmak geçecek kadar su, yağ ve tuzunu da koyup ocağa koyup pişiriyoruz (her düdüklü tencerenin pişirme süresi aynı olmadığından, kuru fasülye ve nohut ne kadar zamanda pişerse ona göre ayarlanması daha iyi sonuç verir Pişme aşamasında konulan yağ yemek pişerken taşması engellesin diyedir, bu da minnacık bir püf) Soğuyunca yoğurtunu katıp dereotunu üzerine koyup servisliyoruz Afiyet i şifa olsun
*1, 5 su bardağı aşurelik buğday
*12 çay bardağı nohut
*12 çay bardağı kuru fasulye
*1 kahve fincanı mısır yarması (Ben beyaz mısır kullandım)
*1 yemek kaşığı tuz (İsteğe göre artırıp, azaltılabilir
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 kg yoğurt (Ev yoğurtu olursa süper oluyor)
Üzeri için
*1 bağ dereotu
Soğuk Çorba (Sıcak Günlerin Vazgeçilmezi) Tarifi Yapılışı Akşamdan (yağ hariç) tüm malzemeleri yıkayıp (birkaç defa) üzerine dört parmak geçecek kadar su koyup sabaha kadar bekletiyoruz Sabah suyunu döküp bir defa da yıkayıp, düdüklü tencereye koyuyoruz Üzerini dört parmak geçecek kadar su, yağ ve tuzunu da koyup ocağa koyup pişiriyoruz (her düdüklü tencerenin pişirme süresi aynı olmadığından, kuru fasülye ve nohut ne kadar zamanda pişerse ona göre ayarlanması daha iyi sonuç verir Pişme aşamasında konulan yağ yemek pişerken taşması engellesin diyedir, bu da minnacık bir püf) Soğuyunca yoğurtunu katıp dereotunu üzerine koyup servisliyoruz Afiyet i şifa olsun